ŠKODA Old-School Modeli > ŠKODA - stariji modeli

Tatra 603 Ima li je neko?

(1/1)

rasko78:
   Sećam se jedne zgode sa mojim ocem, još dok je bio živ pre dvadesetak godina. Nailazio nam je u susret BMW 525 tds, a ćale kaže: "U sličnom sam se vozio još pre dvadesetak godina u Slovačkoj, ali se auto zvao Tatra i bio je veći i verovatno jači, imao je osam cilindara."  Nisam mu poverovao, jer mi je priča bila neverovatna, da u doba realsocijalizma postoji nešto takvo. Prošlo je mnogo godina od tada, stigao internet pa youtube i jedan dan naiđem na nju. Od tada mi je na pameti, a ocu nisam stigao da kažem da mu sada verujem.  Ako neko nešto zna o ovom modelu, neka napiše da li je ima kod nas. Čuo sam urbanu legendu u Bačkom Petrovcu, da su na nekom parkingu stajale potpuno nove Tatre 613, godinama, a jednog dana ceo kontingent je završio na starom gvožđu.  :(

rasko78:
https://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg

https://www.youtube.com/watch?v=UEglqDfGYM0

vlada320:
Ne secam se da sam ikada video Tatru 603 kod nas. Ali, Tatri 613 je bilo, 90-ih sam detaljno razgledao jednu i pricao sa vlasnikom. Motor je V8 3.5 vazdusno hladjen i smesten pozadi. U to vreme, auto je izgledao ogromno i malo je posecao na Audi 100 druge generacije, samo veci i malo zaobljen pozadi.
To je bio reprezentativni auto cehoslovackog drzavnog aparata. Nije mi poznato ima li jos neka Tatra u voznom stanju u Srbiji.

rasko78:
A ima li je neko , makar i da nije u voznom stanju, mislim na 613? Jedna 603 je bila zaplenjena na carini u vreme SFRJ, pa je završila u Bačkom Petrovcu kod vlasnika koji preferira američke Pontiace. Kada sam mu rekao po kojoj ceni idu u bilo kakvom stanju 603-jke, vidno mu je bilo krivo, pa sam i požalio što sam mu rekao. Navodno je završila na otpadu. 613 su i dalje bezvredne i u Slovačkoj, ali 603 i raniji modeli -Tatraplan itd. cene im rastu u nebo.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju