0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.
Umesto silikona može se koristiti Wurth zaptivna masa, 670,00 din.
evo ovako:1. Kod mene uopste nije bilo vode ispod patosnice. Kad je malo jaci pljusak na vratima iza vozaca se pojavi vlaga a kad ih otvorim na dihtungu - kederu izmedju vrati i karoserije primetim samo par kapi vode. Dakle voda uopste nije ulazila ulazila i nakupljala se ispod patosnice. Medjutim ja sam pomislio da ce se vremenom pojaviti vise vode i odlucio da to sredim na vreme.2. Koristi neku plastiku da je zavuces ispod tapacirunga vrata i polako povuci tapacirung, ja sam uzeo na primer deo od sim kartice . Cuces klik i to je to. Samo polako i oprezno.3. Bolje bi bilo da obratis paznju da ispod zvucnika na zadnjim vratima imas saraf-koji odvijas imbusom, a masku od zvucnika skidas polako i oprezno jer se mogu krajevi polomiti pa onda imas problem kad budes vratio masku jer onda ona ne drzi.4. kod rukohvata na vratima imas isto dva sarafa i koristices krstasti sraubenciger. Obrati paznju ako imas elektricne podizace stakala jer prvi deo kod rukohvata kad odvojis on ce biti vezan jer na njemu su i komande za motorce koje dize i spusta staklo pa pazi da ne cimnes jako i ostetis nesto, zadnji deo rukohvata polako gurni napred i on se tako sam skida - tek kad ovo kod rukohvata skines ondna odvijes i dva sarafa sa krstastim sraubencigerom, videces ih odmah. Ako na zadnjim vratima imas rucni podizac (kao sto imam i ja) onda polako na rucici podizaca prozora podigni osigurac i skini rucicu.5. kad sve ovo odradis onda skidas tapacirung, mada ja nisam skidao skroz vec sam ga podigao koliko mi odgovara i silikonirao. Pre silikoniranja naravno ocisti dihtung-gumu koja je verovatno propala ili pocela da propada pa kad budes siguran da je sve suvo, onda silikoniraj. Tapacirung kad skidas obrati paznju jer svaka zabica ima i svoj mali dihtung pa zna da se zalepi za metal, skini je ivrati na zabicu, kad sve bude na voje mesto , i kad zavrsis silikoniranje, onda polako namesti tapacirung i polako ga gurni i cuces klik - to je znak da su zabice na svom mestu, a zatim redom sve vrati kako si i poskidao.6. ako imas nekakav problem posalji mi na PP tvoj e-mail i poslacu ti nekoliko video snimaka i saveta kako se to radi, nemozes nista da pogresis, ako radis iole pazljivo.nadam se da ne smaram ovoliko velikim odgovorom, pozdrav, za sve na forumu !