Gost, dobrodošao na škodaforumllRS.
Pridruži se i ti - registruj se sada!


Autor Tema: Fabia III 2014 - najava  (Pročitano 19261 puta)

Van mreže jevtta

 • Style
 • ****
 • Poruke: 104
 • L&Ke: 0
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #225 poslato: Septembar 15, 2014, 02:49:00 posle podne »
Lep ovaj POLO!  :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

Na mreži Turbo

 • Laurin&Klement
 • ******
 • Poruke: 1588
 • L&Ke: 16
 • Lokacija: Beograd
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #226 poslato: Septembar 18, 2014, 08:11:20 posle podne »
Sad čitam na sajtu B92, Polo GTI najavljen za 2015.  će imati 1.8TSI sa 190ks i 6.7 do 100. Izgleda ništa od našeg 1.6TSI, bar ne uskoro...
Fabia 1.2TSI 105PS Eibach Pro Kit | Civic 1.5 V-Tec Eibach Pro Kit

Van mreže Filip

 • Laurin&Klement
 • ******
 • Poruke: 2698
 • L&Ke: 54
 • Lokacija: Požarevac/Beograd
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #227 poslato: Septembar 18, 2014, 08:31:02 posle podne »
to je sve isti motor s različitim mapama
 • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip
214 HP

Na mreži Turbo

 • Laurin&Klement
 • ******
 • Poruke: 1588
 • L&Ke: 16
 • Lokacija: Beograd
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #228 poslato: Septembar 18, 2014, 08:49:36 posle podne »
Pa ne bih se kladio da je identičan. Tj sasvim sam siguran da nije. Za početak tvoj je čini mi se EU4 a ovaj će skoro sigurno biti EU6, a to mora biti velika razlika u mnogim delovima.
Fabia 1.2TSI 105PS Eibach Pro Kit | Civic 1.5 V-Tec Eibach Pro Kit

Van mreže Filip

 • Laurin&Klement
 • ******
 • Poruke: 2698
 • L&Ke: 54
 • Lokacija: Požarevac/Beograd
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #229 poslato: Septembar 18, 2014, 09:07:43 posle podne »
pa razlika je u smeši, tj. mapama :D

naravno da ima modifikacija, EURO 4 je BZB, EURO 5 CDAA, ali je osnova ista, taj motor je iz EA888 familije, druga generacija iz koje je moj pokriva opseg od 120 do 180 konja, ovo je sad aktuelna treća, 180-190 konja, sigurno neće da za svaki novi model ili facelift postojećeg da razvijaju novi, uostalom tuneri ih sve remapiraju na 210-220 ks

koga zanima detaljnije:

http://autochel.ru/text/instructor/718881-print.html
 • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip
214 HP

Van mreže Karlheinz

 • Administrator
 • ******
 • Poruke: 6662
 • L&Ke: 99
 • Lokacija: Beograd
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #230 poslato: Septembar 18, 2014, 11:09:34 posle podne »
Nova ŠKODA Fabia: okretno malo vozilo prostrane unutrašnjosti
29.08.2014.

> Nova ŠKODA Fabia: emocionalna i funkcionalna; kompaktna izvana, velika iznutra
> Savršen pratilac u svakodnevici: prostran, praktičan, okretan i agilan
> Najveći prtljažnik u klasi: 330 litara; 17 ,Simply Clever' detalja

Nova ŠKODA Fabia ne samo da oduševljava svojim emotivnim dizajnom, nego je i praktičnija i okretnija no ikad do sad. Novi model ima mesta za pet putnika i njihovu prtljagu, ali je zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama nadasve agilan i okretan. Prtljažnik je najveći u segmentu malih vozila. Tipično za ŠKODA modele za novu Fabiju postoji ukupno 17 ,Simply Clever' detalja, a među njima je čak devet novih funkcija.

"Nova ŠKODA Fabia je pravi as po pitanju odnosa uloženog i dobijenog sa svestranim mogućnostima upotrebe - idealan auto za modernu i istovremeno praktičnu mobilnost u gradu i savršena kombinacija emocija i funkcionalnosti", govori dr. Frank Welsch, direktor odeljenja za tehnički razvoj kompanije ŠKODA.

ŠKODA Fabia nudi mnoštvo prostora za putnike i njihov prtljag. Putnička kabina je nešto duža i šira nego do sada, a ipak vozač i suvozač imaju više prostora za glavu. Premda je nova ŠKODA Fabia 8 mm kraća od svog prethodnika, dužina unutrašnjosti je porasla za 8 mm i sada iznosi 1674 mm. Širina u području laktova se takođe povećala i to spreda na 1401 mm ( plus 21 mm ), a pozadi na 1386 mm ( plus 2 mm ).

Prtljažnik je najveći u tom segmentu. Prtljažni deo nove ŠKODA Fabije ima kapacitet 330 litara, a to je 15 litara više nego do sada i znatno više od konkurencije. S preklopljenom zadnjom klupom kapacitet prtljažnika može porasti i do 1150 litara. Zahvaljujući velikom 1098 mm širokom zadnjem otvoru, zadnjem poklopcu koji se otvara do visine od 1915 mm i nižem utovarnom ivici ( 659 mm ) utovar je posebno lak. Utovarna površina je 960 mm široka, a to je 2 mm više nego u prethodnoj generaciji.

,Simply Clever' je zahtev koji nova ŠKODA Fabia savršeno ispunjava. U novoj ŠKODA Fabiji zavisno o opremi i željama kupaca u ponudi je do devet novih ,Simply Clever' funkcija.

ŠKODA u novoj Fabiji po prvi put u svojim vozilima koristi MirrorLink ™ tehniku. Ona na ekranu infotainment sistema omogućava prikaz aplikacija smartphone uređaja. Time primer upotreba navigacionog softvera ili muzika dobijaju sasvim novi nivo kvaliteta u vozilu. Umrežavanje je brzo i jednostavno. Samo spojite smartphone i Bolero pomoću USB kabla, aktivirajte način rada MirrorLink ™ na radio uređaju i na ekranu infotainment sistema pojaviće se aplikacije koje su sertifikovane za MirrorLink ™ ( Mirror = ogledalo ).

Vrlo je korisna i još jedna funkcija - SmartGate. Ona omogućava prikaz određenih podataka vozila poput potrošnje, prosečne brzine, troškova i ostalih informacija o deonici puta u posebnim aplikacijama na Vašem smartphone uređaju, kao i njihovo pohranjivanje i mobilnu upotrebu. Prenos podataka se odvija bežično preko WiFi tehnike.

U Fabiji po prvi put do sada postoji strugalica za led u poklopcu rezervoara za gorivo. Novi držač multimedijalnih uređaja u držaču za čaše u središnjoj konzoli osigurava mesto za mobilni telefon, smartfon ili iPod. Za reflektujući prsluk, koji je zakonski obavezan u mnogim državama, sada postoji posebni pregradu za odlaganje u vratima vozača. Za bočna vrata je dostupan koš za otpatke. U mreže za odlaganje na unutrašnjim ivicama prednjih sedišta možete odložiti razne sitne predmete. Proširen je i prostor za odlaganje boca. U oba zadnja vrata sada možete odložiti po jednu 0,5 l bocu. U pregrada za rukavice takođe možete smestiti 1,0 l bocu. Time je u ŠKODA Fabiju sada moguće smestiti do ukupno 7 boca: u oba prednja vrata, u oba zadnja vrata, u središnjoj konzoli i u pregradi za rukavice.

Osim toga nova ŠKODA Fabia oduševljava daljnjim ,Simply Clever' rešenjima, koja su se već dokazala u drugoj generaciji ovog modela. Tu pripadaju serijski držač parkirnih kartica na unutrašnjem delu levog A stuba kao i dve izborne kuke za torbe u prtljažniku. Na zahtev, u okviru programa mreža, red u prtljažniku omogućavaju dve mreže za pridržavanje. Stražnja polica se osim u normalnom položaju može koristiti i kao horizontalna međupodnica te odložiti vertikalno iza zadnje klupe. K tome izborna postoji i fleksibilna pregrada za odlaganje za prtljažnik, koji pomaže u obezbeđivanju predmeta koji inače slobodno leže uokolo. ,Simply Clever' je i funkcija zakretanja glavnih svetala za maglu.


http://www.skoda-auto.rs/sr/novosti/aktuelno/index.html?id=96
 • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže Karlheinz

 • Administrator
 • ******
 • Poruke: 6662
 • L&Ke: 99
 • Lokacija: Beograd
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #231 poslato: Septembar 18, 2014, 11:10:57 posle podne »
Konačno: ŠKODA želi dobrodošlicu novoj Fabiji
01.09.2014.

> Centrala firme ŠKODA u Mladoj Boleslavi slavi početak proizvodnje nove Fabije
> Vrhunska tehnika po pitanju bezbednosti, povezivanja, zaštite životne sredine i udobnosti
> Emocionalna i praktična: ,atraktivan' izgled, mnoštvo prostora, nova ,Simply Clever' rešenja

Mlada Boleslav - itekakav razlog za slavlje: pod okriljem mota ,Dobro nam došla nova Fabija' u centrali kompanije ŠKODA u Mladoj Boleslavi je s proizvodne trake sišla prva ŠKODA Fabia treće generacije. Prvi proizvedeni primerak - Fabia ,Race Blue' boje - pozdravljen je uz ovacije proizvodnog tima. Potpuno iznova razvijena ŠKODA Fabia oduševljava emotivnim jezikom dizajna, inovativnim sistemima bezbednosti, udobnosti i INFOTAINMENT iz viših klasa vozila kao i niskim vrednostima potrošnje. Njen izlazak na tržište predviđen je za novembar.

"Početak proizvodnje nove ŠKODA Fabije nova je prekretnica naše proizvodne i modelske ofanzive", kaže direktor proizvodnje kompanije ŠKODA, Michael Oeljeklaus. "Uvek je velik događaj kada s proizvodne trake siđe prvi primerak novo razvijenog modela. To posebno važi za novu Fabiju, jer je taj veličanstveni automobil uporišna tačka strategije rasta kompanije ŠKODA. Uz veliku savesnost, intenzivne pripremne radove i velik angažman je naš tim iz odeljenja razvoja i proizvodnje uspeo na točkove postaviti malo vozilo koje postavlja nove standarde u svom segmentu", kaže Oeljeklaus.

Za početak proizvodnje nove ŠKODA Fabije su u pogonu Mladoj Boleslavi preduzete opsežne mere prilagođavanja i modernizacije. Radovi su dovršeni sredinom avgusta. Pri tome je angažovano ukupno 40 firmi sa stotinama stručnjaka specijalizovanih za tehniku proizvodnje.

Nova ŠKODA Fabija je u svakom pogledu ,više od automobila'. Kao prvi serijski model treća generacija model Fabia predstavlja napredak dizajna kompanije ŠKODA izražajnijim, emocionalnija jezikom dizajna. Novu konstrukciju odlikuju zategnute proporcije, kristalni oblici i jasne linije. K tome nova ŠKODA Fabia spolja kao i iznutra ima do sada neviđene mogućnosti individualizacije.

Takođe vredi: malo vozilo, puno tehnike. Iz viših klasa vozila nova ŠKODA Fabia preuzima svoje inovativne sisteme bezbednosti, udobnosti i INFOTAINMENT. Po prvi put u ŠKODA vozilu moguće je jednostavno povezivanje vozila sa smartphone uređajem pomoću MirrorLink ™ tehnike. Nova merila postavlja i kompletno nova ponuda motora, koja treću generaciju modela čini ekološki najprihvatljivijom i najštedljivijom ŠKODA Fabijom svih vremena. Nova Fabija troši i do 17 posto manje goriva u poređenju sa prethodnim modelom.

Tipično za ŠKODA modele i nova Fabia takođe oduševljava mnoštvom prostora i ,Simply Clever' rešenjima, među kojima je čak devet novih funkcija.

Uz potpuno novo razvijenu, treću generaciju modela ovaj proizvođač vozila želi nastaviti impresivnu priču o uspehu ŠKODA Fabije. S gotovo 3,4 miliona prodatih vozila širom sveta ŠKODA Fabia je nakon ŠKODA Octavije najprodavaniji model ove češke marke. Prva generacija Fabije je u godinama od 1999 do 2006 prodana u ukupno 1.800.000 primeraka. Iz druge generacije modela je ŠKODA od 2006 godine do danas kupcima isporučila 1.700.000 vozila.


http://www.skoda-auto.rs/sr/novosti/aktuelno/index.html?id=97
 • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže Karlheinz

 • Administrator
 • ******
 • Poruke: 6662
 • L&Ke: 99
 • Lokacija: Beograd
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #232 poslato: Septembar 18, 2014, 11:16:09 posle podne »
Nakon nekoliko objavljenih fotografija pojedinačnih detalja ŠKODA je objavila u potpunosti izgled nove Fabije. Novu Fabiju odlikuju oštre, izlomljene linije i uglaste forme.
Dizajn je u skladu sa novim ŠKODA vizuelnim identitetom koji je krenuo od modela Rapid preko Octavije do Yetija. Branik sa širokim prorezom i svetlima za maglu, maska hladnjka i farovi su najupečatljivije karakteristike novog dizajna sa prednje strane, do pozadi dominiraju upečatljiva stop svetla i izlomljene linije prtljažnika.
Češki proizvođač ranije je saopštio da je nova Fabia postavljena na Volkswagenovu PQ26 platformu, na kojoj je zasnovan i Polo, i da će nova generacija biti lakša od prethodne do 65 kg.
U početku u ponudi će se naći četiri benzinska i tri dizel motora, a sve jedinice zadovoljavaju Euro 6 standard.
Paleta benzinaca sastojaće se od 1.0 litarskog trocilindričnog motora i 1.2 litarske četvorocilindrične jedinice, a njihova snaga kreće se u rasponu od 60 ks do 110 ks. Sva tri dizelaša imaće po tri cilindra i 1.3 litra zapremine. Najslabiji će proizvoditi 75, a najjači 105 ks.
Škoda je potrvrdila da će se Fabia III izrađivati u varijantama hečbek i karavan, a premijera je zakazana za sajam automobila u Parizu, u oktobru, do kada bi trebalo da budu poznate specifikacije automobila.

http://www.skoda.co.rs/predstavljena-nova-fabia-vest/
 • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže djordje48

 • RallyeSport
 • *****
 • Poruke: 585
 • L&Ke: 20
 • Lokacija: Beograd
 • kad peres auto dobro zatvori vrata jer ce da curi
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #233 poslato: Septembar 19, 2014, 12:29:09 posle podne »
mislim da su u alprosu pogresili za 1.3 TDI motor, evo citata sa ceskog sajtaMotory
Nová Fabia spotřebuje až o 17% méně paliva v porovnání se svým předchůdcem. Novinka se tak stane nejekologičtějším a nejúspornějším členem rodiny modelů Fabia všech dob. Zcela nově vyvinutá paleta čtyř benzinových a tří naftových motorů plní emisní normu EU 6. Všechny jednotky jsou standardně vybaveny systémem Start-Stop a rekuperací brzdné energie. Převodovky mohou být manuální, samočinnou variantu představuje dvouspojkové ústrojí DSG.
Paleta nových benzinových motorů, vycházející z technologie MQB, zahrnuje tří a čtyřválcové jednotky. Tříválce 1,0 MPI mají nepřímé vstřikování paliva; čtyřválce 1,2 TSI jsou vybaveny přímým vstřikováním paliva a jsou přeplňovány turbodmychadlem. Výkonové spektrum začíná na 44 kW (60 k) a sahá k 81 kW (110 k).

Zájemci o naftový motor mohou zvolit jednu ze tří výkonových variant nového tříválce 1,4 TDI s blokem motoru z hliníkové slitiny. Ve všech případech se jedná o agregát o objemu 1,4 litru s přímým vstřikováním paliva Common Rail a přeplňováním turbodmychadlem. Stejně jako u předchozí generace, která nabízela čtyřválce o objemu 1,6 litru, jsou k dispozici výkony od 55 kW do 77 kW; u novinky je však těchto parametrů dosaženo při zdvihovém objemu 1,4 litru.

ŠKODA Fabia GreenLine
1,4 TDI/55 kW
spotřeba: 3,1 l/100 km
emise CO2: 82 g/km
 • Vozi: SKODA FABIA 1.2 HTP 44 kw 2007; SKODA FABIA 1.2 HTP 44 kw 2011
FABIA 1.2 HTP-SIMPLY CLEVER!

Van mreže FabiaRojo

 • Active
 • **
 • Poruke: 28
 • L&Ke: 2
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #234 poslato: Septembar 20, 2014, 10:47:29 pre podne »
Zar nije šira 90mm , tako su preneli svi zapadni mediji?
A medjuosovinski raposn duži za 5cm?
Krov niži za 29mm, a masa smanjena do 60kg?
Ako me sećanje ne vara prednji deo je platforme je u stvari
MQB, središnji PQ25 proširen 90mm, a zadnji PQ24 takođe širi za 90mm.

Van mreže Karlheinz

 • Administrator
 • ******
 • Poruke: 6662
 • L&Ke: 99
 • Lokacija: Beograd
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #235 poslato: Septembar 23, 2014, 10:02:43 posle podne »
 • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže Karlheinz

 • Administrator
 • ******
 • Poruke: 6662
 • L&Ke: 99
 • Lokacija: Beograd
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #236 poslato: Septembar 24, 2014, 11:59:52 pre podne »
U prodaji u Evropi će biti od početka novembra. Karavan početkom 2015. Na salonu u Parizu (02-19.10.) premijera oba modela.
Ovo je prvi model Škode koji je dizajnerski izražajniji i sa dizajnom bogatim emocijama.
Prvi model sa elementima VisionC ali i sa elementima iz Škoda motor-sporta.
Prva Škoda koja uparuje pametni telefon i auto, Mirror Link i SmartGate.
Prvi put u Fabiji nekoliko sistema za bezbednost i pomoć vozaču.
19 Simply Clever funkcija.

2015: GreenLine sa 3,1L/100km.

više: http://forum.skodaforum.rs/informacije-sport/skoda-official-site-news/msg23339/#msg23339
 • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Na mreži jovan.ilic.89

 • RallyeSport
 • *****
 • Poruke: 729
 • L&Ke: 51
 • Lokacija: Власеница (Република Српска) - Београд
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #237 poslato: Septembar 24, 2014, 12:05:02 posle podne »
Ако инструмент табла буде оваква у свим нивоима опреме - екстра :RR) Стварно ми је бзвз ово рјешење које ја имам у mk2, са плавом/црвеном лампицом за температуру расхладне течности и "дигитални" мјерач нивоа горива у резервоару nono Казаљке rules ^-^

Van mreže Karlheinz

 • Administrator
 • ******
 • Poruke: 6662
 • L&Ke: 99
 • Lokacija: Beograd
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #238 poslato: Septembar 30, 2014, 03:54:02 posle podne »
 • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Na mreži munja23

 • RallyeSport
 • *****
 • Poruke: 351
 • L&Ke: 18
 • Lokacija: Beograd
Odg: Fabia III 2014 - najava
« Odgovor #239 poslato: Septembar 30, 2014, 04:30:41 posle podne »
Jos da su joj felne bele i da bude SRB trobojka. :D
 • Vozi: 2017 Citigo Ambition, 2015 Fabia Style 1.2 TSI DSG

 


Login

 
 
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?