ŠKODA Opšte i Razne Teme > Gume & Felne

6J ili 6.5J

(1/4) > >>

MAKS:
Imam jedno pitanjeu vezi dimezija felni
Mislim na  J  kod mene je 195/55/15 6 J ET 43 od ovih koje dimenzije koju bih uzeo / 195/55/15 6.5 J ET 38/ Kad upotrebim kalkulator ispada da je felna sira 1.5 cm pa se mislim da je to mnogh velika razlika za moju fabiju 2.

dulefontana:
Najbolje je fizicki probati. Prva stvar je sto su tvoje felne sa ofsetom od 43, dok je na drugim felnama ofset 38 (sto znaci da ti je unutrasnji deo felne dalji od vesanja, odnosno, samo srce felne je vise ubaceno od prethodnih sto rezultira da je felna izbacenija ili ti bliza rubu). Kada se na to doda razlika od pola jota imaces izbacenije tockove i malo sire sto je po meni  :RR)
Da li ce moci na Fabiju iskreno mislim da ce cucnuti bez problema kada kod mene na Oktaviji koja nosi identicnu velicinu kao sto ti imas, stoje tockovi 205/55 sa felnama 16 od 7.5J i ET30 i ne prave nikakav problem u voznji.

MAKS:
Hvala na odgovoru Samo se bojim da nekace kod skretanja. Ali videcemo.

dulefontana:
Ne mogu sa 100% sigurnoscu da ti kazem da li ce kaciti, ali mislim da neces imati problema. Jos ce guma lepse da legne na 6.5J zato sto je sira felna. Najbolje je da skines prednji tocak i da stavis samo felnu, pa da vidis.

t.salai:
Tocnije 1.27cm ce ti biti sira felga, odnosno pola toga na vanjskoj strani. Odnosno uzevsi u obzir manji ET felge, felga ce ti biti izbacenija prema vani za cijelih cca. 1.1cm  ;)

Drugim rijecima posto ti jos auto nije spusteno ( pretpostavljam ) mozes na te dimenzije felge nagurat i kamionsku gumu i imat ces opet lufta  :RR)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju