ŠKODA Opšte i Razne Teme > Gume & Felne

Azot u gumama, da ili ne?

<< < (2/4) > >>

2 Busy:
@pedja Ma daj,ne nasedaj na allmighty azot u gumama koji hladi leti a zimu greje.
Ovo je SMF a ne forum nuklearnih inženjera ...

Sent from my ST23i  

dulefontana:
Ajd da i ja kazem koju rec mada mislim da mnoge ne interesuje :P
Sto se tice da li je tocak laksi ili tezi sa azotom, tu ne moze s njim da se drasticno promeni tezina tockova, pa cak i da mi je auto laksi za celih 1kg po tocku smatram da to i nije toliko bitno. Kada budem vozio trke brinucu o svakom gramu, ali ovako je totalno smesno.
Sto se nagrizanja felne tice, ukoliko neko vozi sa alu felnama mislim da je apsolutno bezbedan i sa vazduhom, zato sto vozim ispolirane felne i ostecenja na njima su bukvalno povrsinska. Cak mislim da je to vise prljavstina koja je usla u mikro pukotine. Gvozdene felne hoce da rdjaju sa unutrasnje strane, ali verujte mi da ce vam se pre raspasti kola nego felna sa unutrasnje strane. Jednom sam video samo unistenu gvozdenu felnu od vremenskih uslova, i stajala je na Kecu koji je utonuo u zemlju, i tako stajao sigurno 10-ak godina.
Grejanje, za to ne mogu nista da kazem, ne znam i mislim da i ne treba da me zanima. Vodicu racuna kada budem vozio trke. U normalnim uslovima verujem da je i normalna temperatura. Pritisak proveravam svaki put pre nego sto krenem na neki put, ukoliko postoji razlika imam mali kompresor i dopumpam gume.
Ko hoce neka sipa azot, ali reci da je to bolje i bezbednije, ipak mislim da je sve to smesno, ali ne kritikujem.

2 Busy:
Meni su,u vulkanizerskoj radnji u kojoj "pune" gume "azotom" (ma šta to značilo),rekli da je to obična prevara i marketinški trik za ljude koji ne znaju kako da sprcaju svoje teško zarađene novce u zemlji Srbiji a pritom voze aute od 10000 evra pa nagore...

olajkris:
E da odgovorim i ja. Nije se desilo sa mojim autom, ali sam sedeo u tim kolima i doziveo. Drukcije mozda ne bih verovao. Sestra i zet i ja dolazili iz austrije jedva se dovukli auto je jednostavno pri vecim brzinama tresao kao sasav. Stali vise puta proverili tockove sve zategnuto nema lufta u volanu nista ne cuka. U kikindi vulkanizer ispustio azot sa kojim su mu preko napunili gume. i napumpao obicnim vazduhom sa kompresora, i vibracije prestale.

djordje cacak:
 Azot u gumama, da ili ne?
Jednostavno ne.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju