ŠKODA Opšte i Razne Teme > Gume & Felne

Nakon montaže novih prednjih guma volan trese

(1/3) > >>

mlax:
Primetio sam nakon kupovine i montaže novih prednjih guma da mi volan na većim brzinama trese, kao da nisu izbalansirane dobro. Ja odem da reklamiram na mestu gde sam kupio i montirao gume, oni provere, ponovo ih balansiraju i kažu da su bile dobro balansirane i prvi put i da ne može da trese sve da ih nisu ni balansirali jer su felne odlične, samo po 10g tegići su bili potrebni. Kaže ako ti trese na brzinama preko 110 km/h to je od zadnjih guma. Meni je to nelogično jer nije treslo neposredno pre zamene prednjih. Oni kažu sad si utegao prednji trap pa je zadnji došao do izražaja i da treba i zadnje gume da kupim nove. One su relativno dobre, a prednje sam i menjao samo zbog bubrega.
Da li se to vama čini logično? Znači pre montaže novih prednjih guma nije treslo a sada trese i to najviše na brzinama između 125-135 km/h po cajgeru.

slobodanalex:
A na 140 prestane da trese?

slobodanalex:
Ja sam prosle godine pred polazak na more stavio nove gume. Posle dva dana krenuo za grcku i primetio da ceo auto pocinje da se trese na 120-130 a preko 140 prestaje da trese. Kad sam se vratio otisao do njih da im reklamiram a oni me ubedjuju da su gume dobro balansirane i da mi treba optika. Sa starim gumama nije tresao. Oni provere ponovo gume i kazu ok je balans. Odem na drugo mesto a vulkanizer mi kaze da sve 4 nisu dobro izbalansirane, izbalansirao je tockove i vise nije treslo. Tako da idi na drugo mesto i proveri sve 4 gume.

mlax:
Ok, hocu, to sam i mislio ali ne stigoh. Da, na preko 140 km/h prestane da trese. Mada nesto jako cudno se desava, ne trese svaki put ni na brzinama koje sam naveo. Kao da uhvati neku rezonanciju i trese a kad smanjim brzinu i ponovo povecam do 125 km/h nece svaki put da ponovi tresenje

slobodanalex:
Kad na 120 stisnes gas do patosa pocne da trese skoro da izgubis kontrolu i ne mozes drzati volan i na 140 prestane.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju