Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?

Skorašnje poruke

Stranice: 1 ... 3 4 5 ... 10
31
OCTAVIA 2004-2013 / Odg: Teško pali kad je vruć (problem s akumulatorom?)
« Poslednja poruka Nneennii123 poslato Jul 04, 2020, 07:51:09 posle podne »
Auto mi pali super kad je hladan  desava se da posle duzeg vozenja kae se motor zagreje vergla  malo duze ali uvek upali  posle toga okey  to uradi kad ga ugasim i kad ostoji jedno 20-tak minuta a kad upali i ugasim i probam opet odma upali auto ima 7000 predjenih 2020 je godiste
Pa ako neko zna da mi kaze o cemu se tu radi inace auto je pod garancijom
32
FAVORIT/FORMAN / Odg: Favorit ne moze lagano u prvu brzinu
« Poslednja poruka pajapop poslato Jul 04, 2020, 07:40:57 posle podne »
...da li pripisati to kvacilu ili menjacu?

 Moze i kvacilu, moze i menjacu...a moze i majstoru koji ti je menjao one poluge...(da li si ti taj majstor?)...Ako je do majstora, mozda nije dobro nastelovan polozaj poluga ili je nesto labavo. A mozda kvacilo i ne odvaja dobro. Mozda bi sajla kvacila trebala da se malo dotegne. Kako ti ubacuje u rikverc? Ako ti u rikverc ubacuje tesko i sa krcanjem onda sigurno treba zategnuti sajlu. Ako zatezanje sajle pomogne, znaci da je ili bila labava ili ti je potisna ploca  popustila, ali vozi tako do sledece prilike. Ako ti ni to ne pomogne, onda je sasvim moguce da je do sinhrona prve brzine. Ili ta viljuska sto to pomera...u svakom slucaju, potrebno je rasklapanje menjaca. Ali, ako to tebe i onako mnogo ne dotice..vozi tako, bice situacija kad ces morati.."ne trci pred rudu"... wac1
33
Elektrika & Dijagnostika & Mehanika / Odg: Skoda connect problem
« Poslednja poruka Joker poslato Jul 04, 2020, 05:11:39 posle podne »
Možda nije odgovarajuća tema za pitanje, ali vezano je za problem sa škoda connect uslugom.
Ako se dobro sećam u nekoj temi na forumu sam pročitao ime osobe i mail adresu direktno u fabrici na koju mogu poslati upit za ovaj problem.
AČ zaista želi da pomogne, ali mi se čini da postoji neki problem u aktivaciji Care Connect: Remote Access za novo vozilo.  Na njihov upit fabrici dobijen je odgovor da moje vozilo ima Bolero i da zato imam samo  Proaktivan servis + eCall PR YO1. Vozilo nema Daljinski pristup i Infotainment Online.
Infotaiment online znam da nemam, ali daljinski pristup treba da imam.

Trebalo bi mi ime i mail adresa na koju bi mogao da pišem.
34
FAVORIT/FORMAN / Odg: Favorit ne moze lagano u prvu brzinu
« Poslednja poruka mar_cog poslato Jul 04, 2020, 04:06:46 posle podne »
Evo da se ukljucim i ja. Na feliciji isto ne mogu u prvu da ubacim dok se auto skroz ne zaistavi. Realno, ne nedostaje mi mnogo u voznji, ali eto.. inace, ulje je zamenjeno skoro, salt hebla, poluga biraca, itd...da li pripisati to kvacilu ili menjacu?
35
FABIA 2007-2014 / Odg: Fabia II - saveti za kupovinu polovne
« Poslednja poruka SuperB poslato Jul 04, 2020, 03:20:39 posle podne »
Ja sam na Superbu imao fabricki siber, ona je bila 2004 godiste i nikakav problem do 2020 sa njim, ni kap vode da propusti ni da zaglavi ili sl. Ja trazim roditeljima gradski auto do 1200 kubika, auuu ljudi mnogo je lazova i prevaranata, donose lupane aute farbaju, poliraju, sminkaju, sami pisu servisne knjige.... strasno....
36
OFF Topic - razno / Odg: Одјава таблица
« Poslednja poruka Buca Skoda Mladenovac poslato Jul 04, 2020, 01:53:03 posle podne »
Bas tako ima dosta tih stvari koje u praksi ne mogu da se primene . Za tablice sam pitao bas upravo , one su ne vazece nakon 60 dana (ranije 30) moraju da se vrate samo ako se auto ponovo registruje ili prodaje . Verovatno zato sto 90 posto ne vraca odustali su od toga
37
OFF Topic - razno / Odg: Одјава таблица
« Poslednja poruka DonKihot poslato Jul 04, 2020, 01:39:00 posle podne »
Po zakonu vozilo koje se pretiče je dužno da se skloni u desnu stranu. Nisam čuo da je ikad iko dobio kaznu. Realno, primena nekih delova zakona i evidencija prekršaja je u praksi nekad malo nezgodna pa se i ne primenjuje. Ipak, odjava ne košta ništa, pa je uvek sigurnije odjaviti. Svakako je tablica posle 2 meseca nevažeća. Lokalna primena istog zakona znači da ja kao komandir mogu da tražim da se realizuje primena da bih upunio budžet, dokazao se...ali to zahteva da službenici moraju da se angažuju da pronadju sve te slučajeve, itd....dok nekog drugog (čitaj skoro sve) boli patak kad može da pošalje saobraćajce da pišu pojas, svetla, i ostalo.
38
Motor & Menjač / Odg: Saveti u vezi motornih ulja. Piše: STALKER (Šta/Kako: vidi prvu poruku!)
« Poslednja poruka Stalker poslato Jul 04, 2020, 01:26:31 posle podne »
Duga priča ... za letnji dan do podne (ili do večeri, pošto je ono upravo prošlo).
Uglavnom, ako se menja prema broju radih sati, onda prosečna brzina ne igra veliku ulogu, nego se menja na isto. Čak može i na nešto više sati ako je pretežno gradska vožnja (iako su "srednje teški uslovi". Kod zaista teških uslova broj radnih sati se skraćuje na 2/3 ili 1/2.
Npr. VW već odavno (bar dve decenije) ima fiksne intrevale zamene od 15000 km ili godinu dana. To je zapravo 250 rh uzimajući u obzir da je za mešovitu vožnju 1 rh = 60 km (tako se računa, uzima, usvaja). Ovo znači da bi za čisto vangradsku vožnu moglo i 20k km (ali bez mnogo auto-puta) a za gradsku da bi trebalo smanjiti na 10k km (zbog toga što ulje često nije zagrejano može i 12-13k km, to ga više uništava zimi kada se kondenzuje voda).
Produženi intervali zamene su obično 500 rh ili kod VW-a (504/507 a naročito 506.01) 650 rh, što se obično uzima kao 30k km (zapravo može biti i 40k km).
Najbolje je (zato se i zovu "flex" intervali) da se sve prepusti kompjuteru koji će Vam javiti cca. 1000 km (na tabli) da je potreban servis. Pri tome on uzima i parametre rada motora.
Tema je baš široka a postoje radovi koji su pravili modele u vezi sa ovim, ili algoritme (neki i patentirani) pri čemu fabrički i idu u kompjuter koji se bavi time.
Eto, to je to, u najkraćim crtama.
39
OFF Topic - razno / Odg: Одјава таблица
« Poslednja poruka milosgranice poslato Jul 04, 2020, 01:01:09 posle podne »
Nisam ni ja odjavio auto ima 4 godine, mislim da sad  tablice ne važe ako ne produžih registraciju za mesec dana, to mu dodje kao da si ih i odjavio. Pošto će auto biti kod tebe mislim da nema nikakvih problema
40
FABIA 1999-2007 / Odg: Zasto seca na gasu pri mali obrtajima
« Poslednja poruka Buca Skoda Mladenovac poslato Jul 04, 2020, 12:52:48 posle podne »
Kada se klapna skine i ocisti pozicija leptira je drugacija usled nagomilavanja garezi i pomeranja rukom , pored toga vise vazduha ulazi u motor . Umesto da se racunar pusti da nauci nove podatke jer do tada brljavi (nakad se smiri nakom odredjenog broja km nekada cak i ne) preko dijagnostike se usklade parametri klapne sa racunarom i sve radi kako treba od starta .
Stranice: 1 ... 3 4 5 ... 10