ŠKODAforum.RS

ŠKODA Opšte i Razne Teme => Škoda Modeli, Vesti, razne Informacije => Temu započeo: Karlheinz Jun 20, 2017, 12:01:02 pre podne

Naslov: Škoda ELEMENT koncept 2017
Poruka od: Karlheinz Jun 20, 2017, 12:01:02 pre podne
Svake godine učenici iz ŠKODE dizajniraju i naprave studentski automobil. Ovog puta, nakon tri uspešne studije dizajna iz proteklih godina, učenici su se odlučili za električni buggy koji nosi naziv ŠKODA ELEMENT. "E" označava električnu energiju, "ELEMENT" za elementarni i osnovni pogonski sistem budućnosti - e-mobilnost. Sa velikom posvećenošću, studenti su potrošili oko 1.500 sati rada na ovom buggy konceptu. Izgradnja vlastitog vozila nije samo fascinantno za učenike ŠKODE, već je i dobra reklama za brend, ŠKODA stručnu školu i dobar podstrek za najbolje mlade inženjere u zemlji. Od oktobra prošle godine, 22 od 900 učenika starosti od 17 do 18 godina, koji trenutno pohađaju stručnu školu ŠKODA, mogli su da osete šta znači biti dizajner automobila.

ŠKODA ELEMENT se zasniva na modelu CITIGO. Buggy nema krov, nema vrata ima samo dva sedišta. Ima električni motor snage 60 kW (82 KS) ispod poklopca motora. Primjenjujući svoje kreativne ideje, učenici su u potpunosti redizajnirali unutrašnjost. Krov je morao da se ukloni, cela strana je redizajnirana, a prtljažnik je opremljen poklopcem. Izrada pojedinačnih komponenti bila je najkomplikovaniji deo.

Naučili su da rade kao tim, praktikuju svoje tehničke i organizacione veštine i upravljali sa određenim budžetom. Naravno, jedan ili dva saveta od stručnjaka iz Škoda Body Shopa, dizajna ili tehničkog razvoja su takođe bili veoma značajni.

U 2014. studenti su napravili dvosed verziju ŠKODA CITIGO, pickup iz 2015.  je bio zasnovan na ŠKODA FABIA, a 2016. godine napravili su kupe verziju ŠKODA RAPID SPACEBACK. Projekti kao što su izgradnja studentskog automobila nisu samo motivacija za nove regrute u ŠKODI, već i inspiracija za mlade ljude koji i dalje traže svoj posao iz snova. Kako trenutno postoji nedostatak mladih inženjera u mnogim tehničkim zanatima, važnije je nego ikada da se mladim profesionalcima ponude naročito atraktivne mogućnosti za obuku. Istovremeno, ŠKODA je zagovornik dvostrukog sistema obuke u Češkoj. Prava kombinacija teorije i praktične obuke je presudan faktor u perspektivama karijere učenika i uspehu ŠKODA kao kompanije.
Naslov: Odg: Škoda ELEMENT koncept 2017
Poruka od: Karlheinz Jun 21, 2017, 05:11:34 posle podne
Jos koja slika Škoda ELEMENT
Naslov: Odg: Škoda ELEMENT koncept 2017
Poruka od: t.salai Jun 22, 2017, 02:06:04 posle podne
Interesantan ali ne i fora. Svi se u zadnje vrijeme furaju na struju i neke smijesne autice. Pored toliko resursa stavljaju neonke oko 8" zvucnika i solarni panel na gepek. Zasto ne iskoristiti potencijal i resurse i napraviti fabricki citiGO Cup Car, recimo 2.0 turbak iz Superba sa 280ks, pogon 4x4, rollbar i jedna monokok skoljka za vozaca i udri.

Zasto ne jedan prototip koji ce odlijepiti Skodilaka sa Simply Clever u Simply Evil extrem.
Naslov: Odg: Škoda ELEMENT koncept 2017
Poruka od: Turbo Jun 22, 2017, 03:53:00 posle podne
Renault Wind na baterije.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk