ŠKODA Superb > SUPERB 2015-2023
Nova skoda superb 2.0tdi dsg ili 2.0tsi dsg
Sajko:
Vozim jeep grand cherokee 3.0crd dugo i ubija me potrosnja od 13l. Hocu da predjem na skodu. Razmisljam da kupim novu skodu superb 4x4 dsg 2.0tdi od 190ks ili 4x4 2.0tsi od 280ks. Moze neka preporuka? Koliko trosi stvarno 2.0tsi?voleo bih da testiram 2.0tsi ali u salonima nežaju to vpzilo za test. Inace, stalno sam na putu, godosnje predjem 40 000km i uglavnom sve na autoputu.
Maksimus:
2.0 tsi je bolji auto,prosto i jednostavno.
Doduse sada vise nema verzije sa 280 vec 272ks,ubacen je gpf-kao dpf samo za benzinske motore,zato je izgubio nesto snage.
Potrosnja je nekih otprilike 3 litra veca od dizela po gradu,ali su performanse daleko bolje. Po gradu taj auto ispod 12 tesko da ce ici.
E sad,to koliko tebi znace performanse(posto ce se i tdi 190 bolje ponasati na ap od tvog sadasnjeg auta) a po gradu trosi 8.5 a na otvorenom(magistrala) nekih 5-5.5 znas jedino ti.
I da,benzincu vise skace potrosnja ako se vozi brzo nego dizelu,mada to je vec opstepoznato.
U principu osim potrosnje i eventualno postprodaje sve je na strani benzinca,brzi,vise korisnih obrtaja,tisi rad itd.
HellBlaze:
Mnogo nelogicnosti u zahtevima, po meni. Ako je samo autoput, zasto 4x4 koji povecava potrosnju? Ako je samo 40000 godisnje, zasto dizel?
Po meni treba da se odlucis da li ti je bitnija potrosnja ili konji jer ne ide i jedno i drugo.
Moj glas ide ili za dizel zbog kasnije prodaje, ako tako malo prelazis, ili da razmislis o skroz drugom segmentu, kad vec dolazis sa cherokeeja - Kodiaq ili Karoq u 1.6 ili 2.0 tdi
Maksimus:
40 hiljada malo?
4x4 je obavezan uz tsi-a,a i kako god okrenes auto je upravljiviji,bezbedniji i funkcionalniji u otezanim uslovima (pritom potrosnju podize za svega pola litra).
Za autoput je limuzina bolji izbor od SUV-a.
Marjanke:
Taj crd samo na otvorenom trosi 13l grad niko ne spominje.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju