Djole1996, srsa, Bokinjo, superhik (+ 1 sakrivenih) i 56 gostiju pregledaju ovu temu.
Na sajtovima za praćenje potrošnje i na osnovu 553 prijave, prosečna za taj Karoq je 7.13l.
Jasno,hvala Vam. Cudna stvar zaista,nijednom još na vagenu nisam naleteo na sličan problem. Kazem Vam,16 l pise prosek za predjenih 150km,vecinom voznja 110-130,ponegde 80,90 jer je bila kombinacija auto puta i lokalnog puta. Jel Vam deluje ok za ove uslove voznje da je u redu sto se na pumpi dosulo 11.8 litara do punog nakon sto je od punjenja presao 150km? Znaci da je stvarno potrosio oko 7.8 litara pri ovoj voznji.
Kompjuter racuna potrosnju prema kolicini usisanog vazduha, jer se tacno zna odnos gorivo-vazduh.Ako pokazuje toliko vecu potrosnju od stvarne, možda je crkao ili je neispravan protokomer tj. MAF ili MAP senzor (zavisi sta koji motor ima).Kalibracija tj. uskladjivanje stvarne i potrosnje koju pokazuje bord moze da se uradi sa dijagnostikom (npr. VCDS, Obdeleven isl.), ali samo +-20% (ako sam dobro zapamtio). Znaci od 80-120% od one koju sada pokazuje bord, a tebi bi trebalo oko -50% da se upise, sto mislim da ne moze, ali opet treba probati.Svakako, mislim da tu treba proveriti MAF/MAP senzor i ocitati iste dijagnostikom.
Nemam taj motor, ali planiram da predjem na 2.0TSI 272KS, pa znam otprilike koliko taj troši.