ŠKODA Octavia > OCTAVIA 2013-2020

Problem sa pokazivacem goriva, Octavia 2014

(1/2) > >>

SrdjanS:
Pozdrav svima!
Vlasnik sam Skode Octavie 2014 1.6TDI od nedavno ali mi se vec pojavio problem. Naime, iako imam goriva u rezervoaru, kazaljka pokazuje da je skroz prazan i da moze preci 0km. Na kontakt reaguje normalno, tako da radi.
Pre neki dan sam skidao kleme sa akumulatora i poslije toga je zakucalo.

Zna li mozda neko u cemu je problem i kako ga rijesiti? Vjerujem da je neka banalna stvar u pitanju?

Hvala i pozdrav!

Maksimus:
Meni (tj mom klincu) se desila slicna stvar sa superbom(dan nakon kupovine). On ga uzeo na rezervi da se provoza,auto pokazivao jos 30km. Otiao da ga dopuni,nasuo 1000 dinara,platio,skontao da opet domet pise 30km  :B=) . Vratio se na pumpu,nasuo jos hiljadu(svojom rukom,posto logicno mislio da mu nisu ni nasuli),platio-domet 29km  =)) . Zove me sav smoren,kaze pokvaren pokazivac.
Isto je potpuno normalno radila kazaljka(kad das kontakt,ugasis auto itd) samo je pokazivala da nema goriva. Dok sam otisao do servisa uveliko je pokazivala 0km domet.

U servisu mi covek kaze idi i natoci pun,ako se ne resi dodji da popravimo. Otisli,nasuli pun,kazaljka skocila do vrha i od tad nikad problem.

U principu imali su odsta tih slucajeva,auto se zbuni kad se naspe mala kolicina goriva.

SrdjanS:
Hvala na odgovoru!
Vjerovatno je i ovdje taj slucaj. Probam i javim.

YugoSkoda:
Pozdrav,

isti problem se meni javio na Fabia 2001 SDI i htio sam pisati ovdje.

Već 2-3 sedmice mi se to dešava. Nasumično (ne uvijek) zakuca na dno, iako ima 5-10 litara nafte u njemu sigurno. Kada se dospe veća količina bude ok.

SrdjanS:
Pozdrav!
Rijeseno, jednostavno se mora napuniti pun rezervoar da bi on ocitao pravo stanje i mogao dalje pokazivati kako treba.

Zahvaljujem jos jednom!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju