ŠKODA Old-School Modeli > FAVORIT/FORMAN

Dodatni prekidač ventilatora hladnjaka

<< < (2/3) > >>

Dobrivoje:
Nadovezao bih se sa ovom diskusijom, ako je sistem rashladjivanja ispravan ( pravilan protok rashladne tecnosti u sistemu i pravina razmena temperature ) u pricipu nije potrebna nikakva nadogradnja kako biste bili mirni i sigurni da nece doci do pregrevanja motora u bilo kom rezimu rada.

U praksi nije tako jer imamo:

- povecan otpor cirkulacije rashladne tecnosti ( nedozvoljena kolicina prljavstine i mulja u hladnjaku i bloku ),
- povecan otpor cirkulacije rashladne tecnosti ( prignjecena ili deformisana gumena instalacija ( creva ) ),
- osteceno radno kolo vodene pumpe koja stvara potrebnu cirkulaciju rashladne tecnosti,
- objektivan pad snage motoru i kvalitet goriva,
- neispravna razmena toplote u hladnjaku jer su zapuseni kanali sa prljavstinom ili iskrivljene lamele i drugo.

Kad se postavlja poseban rucni prekidac koji treba da ukljuci elektromotor ventilatora hladnjaka preporucujem da se nadje mesto za postavku termopokazivaca koji se koristi kod nase IMT traktora. Lepog je izgleda ima priguseno osvetljenje i imate mogucnost dodatnog pracenja temperature motora. Prekidac se postavlja u blizini termopokazivaca i jednim pogledom imate kompletan uvid. Steta sto nisam slikao kako sam pre desetak dana odradio takav zahvat, koristio sam jednozilni licnasti kabal od 1,5 mm2 sa silikonskom zastitom i sve spakovano u termobuziru. Istalacija uklopljena sa instalacijom auta u motornom prostoru pa se nemoze primetiti da ima dodatne istalacije...


Marjanke:
Svi ti apdejti nisu dobri. Zaboravicete jednom da ukljucite i kraj.

Послато са SM-J415FN уз помоћ Тапатока

Filo:
Ako vec postavljate termostat koj otvara na 83 ili 80 stepeni umesto 88, ondak postavite i termoprekidac koj ce upaliti ventilator na nize stepeni. Tako je kod mene, termostat od 83 stepeni i termoprekidac 88-83 stepeni i sve funkcionise lepo.

Dobrivoje:
Tako je Filo, sistem mora biti sinhronizovan da bi pravilno odradjivao...

JJ:
Orginal Favoritov termoprekidač je opasan, ja sam ugradio novi sa felicije koji isto pase i radi super! Sad se stvarno vise ne sjecam na kojoj temp. ga pali ali dosta prije crvenog kad gledamo one kazaljke na instrument tabli.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju