ŠKODA Opšte i Razne Teme > Gume & Felne

Ventili

(1/2) > >>

2 Busy:
Podelio bih sa vama jedno iskustvo.
U četvtak,na službenom autu (nije Škoda),posle stavljanja zimskih guma i pređenih 500km tog dana ispustila mi prednja leva.Dovoljno da se primeti...Odem do vulkanizera,onako u žurbi,kažem nabo sam je negde,stavljaj čep.Dečko skine gumu,priđe mašini za demontiranje uzima ventil gurne ga u stranu,kad ono guma ispušta na ventilu i to baš.Kaže,ventil ti riknuo tj. star je bar 5 godina.Odgovorim potvrdno jer je i auto toliko star.Zamenili ga novim sada je sve OK.
Dok je menjao,kaže da se baš sada,dok ljudi menjaju gume ili kupuju nove,masovno vraćaju da reklamiraju jer su "pocepane".U 70% slučajeva se ispostavi da nije do gume već do dotrrajalih ventila,starih i više od 10 godina.
Nadam se da će nekom pomoći ovo.

milosgranice:
I meni se isto to desilo na kombiju,pustao ventil,mi ne znamo sta nam ugradjuju,i to sam prvi put otisao kod tog vulkanizera.
Hvala na informaciji,ugradis novu gumu a pocepas je zbog ventila od 50 din.

bokilava:
ja ne znam gde vi to menjate, al ja sam i u beo gumi, i kod nekog vulkanizera sto radi usluzno za kit komerc bio obavezan da stavim nove ventile na nove gume  :)

vlada320:
To se zove tubeles ventil (da bi se razlikovalo od ventila u glavi motora). Jeste preporuka da se pri ugradnji novih guma menja i tubeles ventil, ja licno zadnji put to nisam uradio, jer je vulkanizer procenio da nisu dotrajali, ali sledeci put moram obavezno.
Smeta mi to sto neki prodavci guma daju povoljne cene novih guma, pa kada dodjete kod njih oni vam kazu da je obavezna zamena i tubeles ventila  i oderu vas za te sitnice.

milosgranice:
I ja sam stavio nove gume i nove ventile ali su bili odlezali sto rece kolega 10 god. tako da su istrulili od stajanja,to je hteo kolega da kaze

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju