ŠKODA Opšte i Razne Teme > KUPUJEM, TRAŽIM: Škodu, Delove, Opremu.

Kupovina Fabije benzinac

(1/4) > >>

marina.blagojev:
Postovane kolege,
Znam da nisam aktivna na forumu,jer se ne razumem bas u automobile ali bar sam do pre neki nedelju vozila Fabiju Sdi i bila sa njom veoma zadovoljna.
Sada zelim da kupim Fabiju 1 ili 2 da bude na benzin iskljucivo ali koji motor da odaberem ?Drugar mi je rekao da izbegavam htp motor ali da su 1.4 i 1.6 jako dobri motori? Prelazim oko 10.000 km i ne bih vise dizel uzela.Ako mozete da pomognete,napisite nesto  :)

mtesic:
Zdravo, dok se ne javi neko ko se bolje razume u motore, ja ću ti napisati moje iskustvo:

Imam Fabiju I, baš taj "ozloglašeni" 1.2htp motor. Do sada sam sa njime prešao 81.000km bez bilo kakvog problema. Po meni to je tih, jeftin, jednostavan za održavanje i zahvalan motor za gradsku ili međugradsku vožnju (ja ga na autoputu ganjam 110km/h, čini mi se da mu to najviše prija mada može da dogura skoro do 160km/h; iznad 130 potrošnja primetno raste). Ja se u njemu uglavnom vozim sam, a istina je da se oseti kada treba da povuče četiri putnika pa tada treba dodati gasa, no i tada lepo ide. U gradu je potrošnja malo ispod 8l, na otvorenom malo iznad 5l.

Moj drugar ima Fabiju I 1.4, benzinac 180.000km, i ima velikih problema sa potrošnjom ulja i goriva.

Da sumiram:

-  izbor motora zavisi od tvojih potreba i očekivanja,

-  svaki od tih motora dobar - kada je dobar, a svaki auto priča za sebe (ko, kako i koliko ga je vozio i održavao),

- kupovina polovnjaka u Srbiji jeste rizik, jer ljudi nemaju problem da puste priču koja im odgovara bez da trepnu u želji da se domognu tih nekoliko hiljada eura - dakle, treba biti oprezan i imati uz sebe nekoga ko se stvarno razume.

I za kraj nešto sasvim subjektivno: Fabija I mi je svakako lepša, i mislim i prostranijia od Fabije II; Fabija III mi je opet super - da sada kupujem, moguće da bi to bio moj izbor. :-)

marina.blagojev:
Hvala na odgovoru.Mogla bih da uzmem htp u obzir prilikom kupovine nakon Vaseg komentara  :)

Karlheinz:
Koliko ti je budžet za auto?

Buca Skoda Mladenovac:
Licno bih isao na 1.4 16v 101ks , iako trosi litar 2 vise , nema nekih vecih problema . Do sada sam imao 3 fabije sa tim motorom sve ok .

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju