ŠKODA Superb > SUPERB 2015

Child lock problem i upozorenje

(1/1)

vrlorad:
Vozim novog Superba 2.0TDI DSG otprilike vec 4 meseca i za sada (predjenih 6.000km) su utisci veoma dobri (prethodno sam vozio Oktaviju 1.9TDI iz 2011).
Od pre 2 dana mi se prilikom startovanja auta pojavljuje upozorenje o problemu sa child lock-om na zadnjim levim vratima (child lock se aktivira/deaktivira dugmetom). Radi se o tome da child lock i dalje radi ispravno, medjutim, indikacija na dugmetu kojim se on aktivira/deaktivira se ne menja (obicno postane zuta kada je child lock aktiviran, odn. bela kada je deaktiviran). Sa child lock-om dugmetom za zadnja desna vrata je sve OK.

Na prvu loptu sam pomislio da je nesto sa osiguracima, medjutim nigde u uputstvu nisam naisao na podatak o osiguracu koji se odnosi na child lock.
Da li je neko imao slicna iskustva?

Zarko:
Kakvo upozorenje ti se pojavljuje?

Sent from my SM-G973F  

vrlorad:
Nisam uspeo nigde u uputstvu ili na netu da pronadjem bas to upozorenje, pa cu morati da slikam.
Inace, prikazuje se znak u obliku detata, nesto nalik ovome:

https://ibb.co/Ltypy71

Dakle, sam child lock radi, samo je verovatno problem sa indikacijom (ne menja se bez obzira da li je child lock aktiviran/deaktiviran).

vrlorad:
Evo i konkretnog upozorenja:

https://imgshare.io/image/v8eG5

vrlorad:
Posto child lock radi ali indikacija na dugmetu u vratima ne radi, da li je moguce da je razlog upozorenja bas taj problem sa indikacijom?

To bi trebalo da je neka zuta dioda ispod child lock dugmeta koja se u ovom slucaju ne pali kada je child lock aktiviran (mada je malo neobicno da led dioda crkne posle 4 meseca koriscenja).

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju