Dnevna Soba > Putovanja - Opisi & Saveti & Info

Greanicni prelazi u vreme praznika

(1/7) > >>

djordje48:
Evo malo korisnih informacija za one koji putuju ka hr i slo sad za praznike.

Veoma je korisno znati da slo vinjetu mozete kupiti na Ina pumpi Spacva kod Lipovca. Kosta oko 16.5 eura umesto 15 za 7 dana ali eto moze se kupiti i tu.

Onda mi ne smemo na sve prelaze izmedju slo i hr jer su Zlovenci ograniclli. Preporucujem prelaz Metlika-Jurovski Brod kao ok alternativu Bregani.

Prelazi ka HR, pa Sid -Tovarnik je ok, dobar put, ali murija uvek vreba po jarcima i vrzinama u mraku, pa ne treba divljati. Ilok i Backa Palanka ok prelazi pa na Osijek. Besmisleno je ici na Batrovce-Bajakovo sad.

Evo info i gde mozete kupiti Madjarsku vinjetu u HR ako nekome treba. Ali najbolje odmah uzeti u Jerkovicu na Mol pumpi. slovacka vinjeta moze online kao i rumunska i bugarska, a cesku vinjetu koja je papirna jos uvek mozete lako kupiti na pumpi OMV Jarovce u Slovcackoj. Ko ide ka svici (brate kako je u svici, ful je u svici) u AMSZ slovenije ima i svajcarska ali i ceska vinjeta ne zaboravimo. Jedan AMSZ klub imate kad prodjete Logatec ili Unec tu negde. Austriojska vinejta ima na Petrolovim pumpama. Online jos uvek nisam austrijsku uzimao.

Na Lipovcu mozete uzeti hr ENC, ali morate spremiti ili karticu ili kune, bolje tacan iznos i nazovite telefonom da rezervisu pre dolaska. ENC je novi nije debeo vise kao i  onaj nas stari debeo :)).

I veoma bitno! nikako ne praviti okretaje ka beogradu na INA pumpi kod Spacve. Iako saobracajni znaci to dozvoljavajuju opalice vas kao da idete do Zagreba! tj sistem detektuje da ste napravili prekrsaj i kao i kod nas kazna je prva ceona rampa a to zg istok.

Makednoski tag moze se kupiti odmah u kumanovu na rampi i moze se dopuniti online. mislim da je minimum 500 denara dopuna.

Ako jos neko ima korisne info neka podeli. Srecni praznici svima! bravo2

djordje48:
jos nesto korisno

https://www.amzs.si/na-poti/mednarodni-dokumenti-in-vinjete/vinjete-za-avtoceste

https://www.amzs.si/na-poti/cestnine-stroski-po-evropi

kalkulator AMZS daje prilicno tacne iznose putarina u evropi za neke najcescxe pravce putovanja. Inace via miselin je veoma korisna.

Za italiju preporucujem aplikaciju prezzi benzina sa google playa

djordje48:
istekla mi karma za editovanje. losa karma :)) da napomenem da veoma jeftin plin mozete kupiti na pumpi Jurki u mestu Stupava kod Bratislave, blizu VW fabrike u Stpavi. Odlican je sajt mylpg eu gde se nalaze poi tacke za IGO primo za sve pumpe na LPG i  metan po evropi. :bravo:

m@c|-|oR:
Mađarska vinjeta se može kupiti i preko Parking Manijak aplikacije.
My five cents.

djordje48:

--- Citat: m@c|-|oR  Decembar 22, 2019, 21:13:36 posle podne ---Mađarska vinjeta se može kupiti i preko Parking Manijak aplikacije.
My five cents.

--- Kraj citata ---

Svakaa cast za info!   :bravo: :bravo: :bravo:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju