ŠKODA Opšte i Razne Teme > Auto & Moto - Razno

Mali servis VW Golf 1.2tsi

(1/4) > >>

observer:
Stigao na red treci godisnji servis za Golfa, a posto sam sada na skoro 28.000 km red bi bio da se zameni filter vazduha (menja se na 30.000 km, tako je bar nekad bilo...)
ALI - iz ovlascenog servisa poslali mi predracun (i kasnije mi jos jednom potvrdii)  - prema tabeli koju oni koriste, filter vazduha nije predvidjen za zamenu, sve do 90.000 km

Za mene je ovo prilicna novost, da li se jos neko susr'o sa ovim? Malo mi je to puno kilometara za jednu takvu banalnu a u osnovi jeftinu stvar (koja moze da napravi daleko skuplja sranja...)

Ako i nije predvidjen do 90.000 km, zamenicu ga onda na 45.000 (otvoricu ga tada bas da vidim u kakvom je stanju, osim ako sad nema neka fora da se sada po novom kuciste zaliva nekim zaptivnim smesama...)

observer:
Isteklo vreme za izmenu, stvarno je interval 90.000 km... Zanimljivo.

Filip BG:
Dobar dan,
servisni intervali i to šta se menja na kojoj kilometraži nisu isti čak ni u okviru iste zemlje. Zavise od dilera pogotovo kada daje ponudu za višegodišnje održavanje pravnim licima. I kod nas imate te primere. Zatim dolaze razlike od zemlje do zemlje (čak i onih sa sličnim klimatskim uslovima i kvalitetom goriva i ulja). Na kraju dolaze razlike za isti motor u istoj klasi vozila u okviru koncerna: VW, Škoda, Seat, Audi.
Viđao sam različite kombinacije servisnih planova u različitim zemljama. Ono što je, čini mi se, najčešće u zemljama EU za zamenu filtera vazduha je interval 60.000km. U UK je drugačije, oni kažu 60.000 milja što dođe i više od tih 90.000km. Baš bih voleo da vidim na šta liči filter vazduha posle 96.000km  ???
Lično, pošto je to vaš privatni auto, posle 3 godine i 28.000km ja bih ga zamenio. Ali, vi ne morate jer ne gubite garanciju ako sam ovlašćeni servis to ne zahteva.

Karlheinz:

--- Citat: observer  Januar 15, 2020, 10:03:33 pre podne ---Stigao na red treci godisnji servis za Golfa...

--- Kraj citata ---
Koliko (je) košta(o) mali servis i šta ulazi u tu cenu za tvoju 1.2tsi Škodu Oktaviju, koju nazivaš Golf?  ;)

observer:
Za moju Golfaviju 1.2 tsi cena je nesto ispod 17.000, to je sa zamenom kocione tecnosti (bez zamene je oko 4 hiljade manje, samo uljni servis - zamena ulja i filtera ulja). Konacnu cenu cemo videti posle servisa (idem za 2 nedelje). Za Polo kog sam sad vozio u subotu na servis dali su mi lep popust, kao starom i vernom klijentu koji kola odrzava kod njih i posle isteka garancije (u maju puni 10 godina) - 20%.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju