ŠKODA forumi > Gume Felne
Letnje gume. Saveti, dileme, iskustva. Sezona: 2020
Mihailo:
Ja sam se pomalo razocarao u PC6... :D Dubina sare nove gume je 7mm, zimska(ts860) je bila cini mi se 8.5mm... I ono sto nisam siguran koliko je do gume a koliko do auta i njegove izolacije- buka preko 130km/h. Bilo bi idealno kad bih nasao nekog sa istom/slicnom konfiguracijom auta i nekim gumama koje su poznate kao tihe i udobne, primacy 4 recimo, da uporedim... Inace i po mokrom i po suvom drze i ponasaju se jako dobro, na putu ka selu imam jednu kratku deonicu gde tacno znam koliko brzo mogu da prodjem i sa zimskim se na nekih 83-85 javlja understeering a sa letnjim na 90 ponestaje snage... :D
dzon:
@nidza
fala :)
@Mihailo
Prvi utisak kad sam izašao od vulkanizera je da su malo bučnije (zimske su mi continental TS850), ali s obzirom na to da se TDI (AHF) ispod haube dernja kako god da okreneš, nije strašno.
Pošto mi je vikendica u Titelu, ima jedan lep pravac između Čente i Perleza gde volim da ga zgazim, a posle između Perleza i Titela ima put preko nasipa uz Begej koji je sav drljav i zabavan za vožnju, to će biti pravi test. :) Posle u nedelju silazim na autoput, pa ću uporediti.
nidza:
Zimske moderne gume su tiše od letnjih. Izraženo pogotovo u najvišim segmentima i niskim profilima.
Skorpion:
Tacno je. Kod mene zimske Bfgoodrich su tise od letnje Good Year efficent grip.
Mihailo:
Verujem da ce ovo poredjenje mnogima biti zanimljivo...
https://youtu.be/2_utfLrFaOM
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju