ŠKODA Octavia > OCTAVIA 2004-2013

Octavia A5FL 2012-Problem posle hladnog starta

(1/7) > >>

Aca Zemun:
Zdravo svima,
nisam mogao da nadjem sličnu temu pa molba adminu da po potrebi premesti.

Problamatika sledeća-motor CR 2.0 TDI 140KS posle hladnog starta počne da se ponaša jako čudno, ne prima gas tj.kad stisnem papučicu on počinje da se trese i vibrira kao lud i jako je trom. Pri tom pokušaju ubrzanja se čuje zvuk kako da udara metal o metal i što se jače potisne gas zvuk je jači. Posle 4-5 km (čini mi se kad motor zagreje), prestane i rad postane normalan. Ovo je bilo jako izraženo tokom niskih jutarnjih temp, ali i slično se ponavlja i u toplijim danima, pogotovo kad se ne vozi 2-3 dana (u toku ove situacije sa koronom).

Da li je imao slična iskustva ili bar savet kako pronaći uzrok?

Buca Skoda Mladenovac:
Trebalo bi majstor da pregleda auto i dijagnostika da se ocitaju parametri i greske .

Probaj jednu stvar za pocetak , skini dzek sa ASV a ili ti na nasem polularna "klapna gasa" (iako to dizeli nemaju ali ljudi nikako da nauce) pa probaj sta se desava .

Aca Zemun:
Svakako ću otići čim počnu sa radom, ali čisto da čujem više mišljenja...

E sad tu ima i jedna stvarcica...naime, u AČ na NBG su mi pre godinu dana menjali klapnu na usisnoj grani i prevezivali elektroniku papucice gasa jer je povremeno prijavljivao grešku check engine, ali se tada auto ponašao normalno.
 
Pred NG mi se ponovo upalila lampica (auto se ponašao normalno) pa posle provere dijagnostike u AČ oni su obrisali ubeđujući me da nema probelma ako se motor ponaša normalno (što tad i jeste). Međutim, posle prvog ponovnog paljenja ona se ponovo uključila i do daas se ne isključuje. Posle mesec dana (u februaru) počinju spomenuti problemi i traju do danas.


Buca Skoda Mladenovac:
Ovlasceni servis prevezivali papucicu gasa ? Strasno . Probaj sutra sa klapnom i dzekom , ako je isto onda je do papucice gasa jer ocigledno su zbudzili nesto cim ti se greska vraca .

pajapop:

--- Citat: Aca Zemun  April 25, 2020, 08:36:05 posle podne ---... Pri tom pokušaju ubrzanja se čuje zvuk kako da udara metal o metal i što se jače potisne gas zvuk je jači. Posle 4-5 km (čini mi se kad motor zagreje), prestane i rad postane normalan. Ovo je bilo jako izraženo tokom niskih jutarnjih temp,

--- Kraj citata ---

 Normalno, da mi svi mislimo i komentarisemo na nivou teorije...Meni ovaj metalni zvuk lici na pojavu "kliktanja" u motoru. Ako je to, uzrok tome je pogresno paljenje tj. pogresan moment paljenja. A uzrok tome moze biti kvar senzora kliktanja tj. "knock" senzora preko koga komp regulise moment paljenja. I lampica sto ti gori je razlog tome, losi gasovi zbog loseg paljenja...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju