ŠKODA Octavia > OCTAVIA 1996-2010

Osvetljenje instrument table mk1

(1/1)

Sinisa70:
Vozim oktaviju karavan 1.9 tdi ambiente 2004 godište. Već neko vreme mi se pojavio problem da zatrreperi pozadinsko osvetljenje instrument table i  digitalne klime. I osvetljenje ručica, ili se desi da potpuno nestane osvetljenja  na neko vreme ili nekoliko dana, pa se naknadno samo ponovo pojavi ili ponovo počne da treperi. Lampice na instrument tabli sve rade. Čini mi se da sve ostalo od elektrike radi, kilometar sat, brzinomer, svetla, pokazivači pravca itd. Ima li neko iskustvo ili predlog šta može biti i kako rešiti. Ovo mi je problem već neko duže vrreme... Problem je kad se desi u toku vožnje noću jer se onda uopšte ne vidi instrument tabla. A dešava se da neko vreme se uopšte ne javlja problem., kao da ne postoji. Već sam jednom vozio kod električara i on kad je kontrolisao nije našao gde je problem jer je tada bilo proradilo osvetljenje i nije prekidalo. Molim za pomoć.

Karlheinz:
Šta je kontrolisao električar?

petarp031:
Ovo deluje kao da problem pravi potenciometar za stelovanje unutrasnjeg osvetljenja, nalazi se do prekidaca svetala sa leve strane volana.
Pozdrav

miletabtdi:
Ja sam imao isti problem na Oktaviji 1999. godište, bio je ostao upaljač uključen. Nakon što sam ga izvadio, proradila su svjetla instrument table i klime.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju