ŠKODA Opšte i Razne Teme > Spolja & Unutra

Charger Phonebox, daljinsko paljenje klime, grejanje volana

(1/2) > >>

vojkan85:
Nije bas pitanje za VCDS ali ako smeta neka Pedja prebaci negde ako postoji tema. Zamena phonebox-a za WiFi charger Phonebox, daljinsko paljenje klime u kolima i grejanje volana. Za sve treba neki retrofit da se radi. Volan da se menja verovatno, phonebox mozda, a daljinsko paljenje klime da od kuce upalim da se hladi ili greje auto. Jel to uopste moguce odraditi? Ne znam cak ni da li L&K ima opciju preheat i hladenja.

toleander:
Daljinsko paljenje klime sam prilicno siguran da ne moze jer nijedan akumulator to ne bi mogao da podnese.

Ono sto moze, jeste daljinska ventilacija ili grejanje. Kod ventilacije se ubacuje vazduh spolja koji je ipak koji stepen hladniji od onog u autu. Kod grejanja se vazduh zagreva i onda ubacuje u kabinu.

Preduslov za obe varijante je da imas Webasto, bilo fabricki, bilo naknadno ugradjen. Prednost fabrickog je sto moze da se kontrolises preko aplikacije na mobilnom. I ne, ne ide serijski ni uz jedan paket opreme. Za L&K Kodiaq sam doplatio €1,026 za tu opciju.

Grejanje volana imam, ali nemam opciju daljinskog paljenja, iz istog razloga kao i sto nema hladjenje, preveliko opterecenje za akumulator. No, ugradjeni grejaci u volanu zaista brzo ugreju volan kada se krene tako da je volan hladan samo prvih 20-30 sekundi.

vojkan85:
Sve u svemu neisplativo za retrofit. Hvala kolega.

toleander:

--- Citat: vojkan85  Jun 08, 2020, 19:48:10 posle podne ---Sve u svemu neisplativo za retrofit. Hvala kolega.

--- Kraj citata ---
Moze polovan Webasto da se nadje za znatno manji iznos (€100-200, pa i manje), baci pogled na oglase. Kod jacih modela ide sa daljinskim tako da mozes iz kuce da ga ukljucis. Samo obrati paznju na gorivo, da odgovara onom koje tvoj auto trosi i proveri gde bi mogao da ga ugradis.

vojkan85:
Hvala kolega :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju