Autor Tema: Octavia A&7 combi - sa halogenih na xenon farove  (Pročitano 2082 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže GorandrumsZapočeo temu

Octavia A&7 combi - sa halogenih na xenon farove
« poslato: 28. Jun, 2020. 14:27 »
Zamenio bih halogene xenon farovima. Imam bas veliku dilemu kako to odraditi. Postoji vise varijanti - prva je kupiti originalne xenon farove, balaste, kompjuter za to itd. Koliko sam informisan i ako sam dobro informisan, to ide u nedogled i nije najjednostavnije. Druga varijanta neki OEM farovi i sa tim nemam uvid gde kupiti, koje i kakav je kvalitet tih farova i treca solucija je otvaranje i prepravka postojecih.

Sta predlazete, sta je najrealnije uraditi, ima li ko iskustva sa takvim poduhvatom?

Hvala svima unapred na odgovorima!
  • Vozi: Oktavia A7 2.0tdi DSG

Van mreže fobia24

Odg: Octavia A&7 combi - sa halogenih na xenon farove
« Odgovor #1 poslato: 28. Jun, 2020. 16:56 »
Bas me zacudilo da tvoja oktavija sa onoliko opreme neka neke od ovih osnovnih stvari. Da bi bilo po ps-u sve, trebalo bi uz ksenon imati prskalice, nivelaciju. Sve to postici je neisplativo pa bih ja najpre te postojece farove prepravio u ksenon. Ili ako nadjes dva ksenon fara na nekom otpadu od unistenih kola od pozadi ili bocno. Tu mozes u paketu uzeti i prskalice makar vizuelno da izgleda kao fabricki.

Na mreži Mihailo

« Odgovor #2 poslato: 28. Jun, 2020. 17:30 »
I meni je ovo interesantno, razmisljao sam par puta, ali nikad nisam do kraja pohvatao sta je sve potrebno... Moja ideja je bila da nadjem polovne farove zajedno sa balastima, ali ne znam sta je jos neophodno da bi sve profunkcionisalo... Prskalice i nivelatore sam mislio da preskočim u startu, pa ako bude potrebe naknadno resavao...
  • Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks

« Odgovor #3 poslato: 28. Jun, 2020. 18:36 »
Proverio sam. Tako je fabricki. Verovatno su bile neke doplate za opremu a tom ciki nisu bili bitni xenoni :(

Nesto najlogicnije je i meni ovo sto je napisao Mihailo. Eto, ako neko zna sta i kako, neka prenese iskustva. Ja bih najradio uzeo originalne xenon pa me interesuje sta sve treba pored balasta da bi to radilo, za nivelatore itd. polako :)

Van mreže fobia24

« Odgovor #4 poslato: 28. Jun, 2020. 19:08 »
Ja sam na mazdi 6 koju sam imao ranije ugradjivao ksenone. Far je vec bio sa projektorima, ali fabricki sa halogenim sijalicama. Ugradio sam balaste i ksenon sijalice kod nekog lika u Zemunu koji se bavi time. Ugradio sam i prskalice. Kupio sam polovne na otpadu sa motorom, trebala je i posuda za tecnost da se menja jer je valjda kod modela sa pranjem farova veca. To je onda sve radilo, a nivelacija nije mogla jer je to nemoguca misija. Ali niko na tehnickom nije provalio da nema nivelaciju valjda kad su videli da ima pranje farova.

« Odgovor #5 poslato: 28. Jun, 2020. 19:23 »
Voleo bih da to realizujem, mislim na zamenu farova. Ne znam koja je varijanta za LED farove, moze li se to uopste naci... Mozda bi to zbog balasta i ostalih komplikacija bil jednostavnija varijanta, ne znam :(

Van mreže fobia24

« Odgovor #6 poslato: 28. Jun, 2020. 19:38 »
Tesko. I da ne mora cela instalacija druga da bude, sam far je drugaciji pre i posle FL, a led je bio samo na FL modelima.

« Odgovor #7 poslato: 28. Jun, 2020. 20:42 »
Pretvori se ovo u komplikaciju. Samo da na kraju ne odustanem uopste od zamene farova.

« Odgovor #9 poslato: 29. Jun, 2020. 10:37 »
Hvala Mihailo  bravo2

Proucicu pa idemo u realizaciju...  :)

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #10 poslato: 29. Jun, 2020. 13:48 »
Prvi problem je kako sve to ugraditi kako treba i koliko to uopste kosta, mislim da je preskupo.
Drugi problem je zakonske pirode, kako to atestirati da prodje kako treba prilikom tehnickog pregleda.

Ja sam svojevremeno zbog tog silnog zezanja samo zamenio svoje standardne H7 sijalice sa ksenon H7R sijalicama i balastima Hilux, izuzetno kvalitetnim balastima, ali je nakon godinu dana auto poceo da vileni i cudno se ponasa, da prijavljuje greske, da treperi sijalica, da se pali tek nakon nekog perioda od kada je upaljen na prekidac...

Na nagovor naseg kolege sa foruma Froda, izbacio sam ksenone i stavio Osram Boost sijalice H7, izuzetno su jake, daju lepo belo svetlo, prolaze na tehnickom bez problema...

Ranije sam morao da moljakam zaposlene na tehnickom da "ne primete" balaste i sijalice, na fotkama se nisu primecivale, pa je tako prolazilo, sad ove Osram sijalice lepo rade i moze se reci da su vrlo blizu ksenona.
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Na mreži Mihailo

« Odgovor #11 poslato: 29. Jun, 2020. 14:37 »
Ja se iskreno ne bih bavio tim delom(atestiranjem), jer bih stavio originalne farove, jedno ne bih imao prskalice i nivelaciju... U prevodu, nadam se da na tehnickom nece obracati paznju... :D

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #12 poslato: 29. Jun, 2020. 18:29 »
Nece ti dati tehnicki bez prskalica , za nivelaciju ne znam da li gledaju uopste .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Na mreži Mihailo

« Odgovor #13 poslato: 29. Jun, 2020. 18:48 »
Zalepicemo nesto da glumi poklopce prskalica :D

Van mreže Sima-Koya

« Odgovor #14 poslato: 02. Jul, 2020. 20:56 »
Moze bez prskalica.Ja vozim auto fabricki bez prskalica,i nikad nije bio problem na tehnickom.

Nisu samo farovi dovoljni.
Potrebno je zameniti i BCM modul,a ako se uzimaju farovi sa AFSom(zakretanje sociva) onda su potrebna 3 senzora nivelacije i AFS/FCM modul.
  • Vozi: Seat Leon 5F FR