ŠKODA FORUMI > Motor Menjač

Problem potrošnja ulja 1.8tsi

(1/5) > >>

Gzupan82:
Skoro sam kupio skoda yeti 1.8tsi, posle 1000km znacajna potrošnja ulja, sta bi to moglo biti? Pomagajte,.. nerviram se..

pajapop:

Sta za tebe znaci "znacajna" potrosnja ulja? U uputstvu za Yeti pise, da je potrosnja, u zavisnosti od uslova voznje, do 0,5L na 1000km. Pri tome je navedeno i koju specifikaciju treba da koriste. Za 1.8tsi je navedeno da kod "promenjivog intervala servisa" treba da koristi specifikaciju VW 504 00 a kod "fiksnog intervala servisa" VW 502 00. Kolicina punjenja je 4.6L sa filterom. U nekom tehnickom uputstvu za Skoda vozila nasao sam da taj motor treba da koristi ulje viskoziteta SAE 5W-30. Normalno, ovo se odnosi na potpuno nova vozila. E sad...koliko je taj auto do sad presao od 2010? Kakav ti je stil voznje...da li vuces neku prikolicu? Da li i inace sipas neko ulje redjeg viskoziteta? Da li je to ulje slabijeg kvaliteta od predvidjenog?

petarp031:
Dobar dan. Da ste pokusali sa pretragom foruma i ukucali kljucnu rec 1.8tsi ili tfsi i potrosnja ulja, izasle bi barem 3-4 teme sa tim problemom. Poznat slucaj je potrosnja ulja na tom motoru, narocito u 2009, 10, 11.godini. Ovlasceni servis je priznao gresku, u garanciji menjao klipove i karike, negde resavao problem negde je i dalje bio prisutan. Kod nekih korisnika zamena separatora uljnih para je resavala problem, a negde ne sve dok nisu promenjeni klipovi i karike ili prepravljeni postojeci klipovi i stabljene deblje karike, proverena turbina i separator para. Morate malo pretraziti forum pa ce vam sve biti jasno. Ono sto je sigurno, prevelika potrosnja se javlja kod vozila iz uvoza zbog LL servisnog intervala na 30k km, kod vozila gde je servis radjen na 15k, nema toliko problema.
Koje god ulje da sipate, imacete isti problem sve dok ne resite potrosnju, pricam iz iskustva jer je moj drugar imao to vozilo, resio problem i prodao kasnije drugom drugaru koji je sada vozi i kome to vozilo sada trosi oko 500g na 4000km.
Pozdrav

Gzupan82:
"Znacajna" je da je ulje bilo na normalu, posle 1000km bord com je izbacio da je problem sa nivoom ulja, kada sam pogledao bio je na minimumu..

Gzupan82:
I da 2010god je

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju