ŠKODA forumi > Spolja Unutra

Folije za automobile - krov

(1/3) > >>

sale89:
Dobro vece,htedoh da pitam mozda neko od vas zna okvirno sledece ...Izgrebao sam skroz krov kad sam cistio sneg (grabuljom izgleda) i sad bih da odem da stavim neku crnu foliju samo na krov pa me interesuje vase misljenje da li je bolja mat crna ili ona sjajna i koliko bi to kostalo otprilike ? Siva fabia karavan je u pitanju :) Hvala

Filip:
grabuljom?  :o ::) ???

koju god stavljao, prvo oštećenja moraju da se saniraju jer bi folija trebalo da se lepi na popravljen lim, kažem trebalo bi jer se kod nas radi sve i svašta, a pošto već popravljaš lim, onda nema ni potrebe za folijom, mada je to samo po sebi odavno isfurano, a i mnogo se više graju kola na suncu - kao da si stavio lupu na krov

znači sredi taj krov prvo u svakom slučaju, ako je mala ogrebotina onda ispoliraj, a ko je velika idi da ti prelakiraju, jer vremenom može da dođe i do rđanja, a to ti ne treba

posle toga foliju ako želiš stavi, ali da je montiraš da bi zamaskirao i zabašurio oštećenje, to bolje nemoj da radiš

dulefontana:
Ukoliko ti je sitno ostecenje, odnosno ako nisi izgrebo do metala i ako se ne oseca pod prstima onda mozes da stavis foliju bez problema. Cak moze da se desi da uspes da nadjes i foliju u tvojoj boji, mada pre bih sredio krov nego lepio foliju. Ako si samo izgrebao lak jedno lepo poliranje i nece se primecivati. Najbolje je da zakacis sliku ostecenja pa ces isto tako i dobiti najbolji savet.

fobia24:
Ja imam foliju, karbon 3M, auto garažiran i već drugi put za godinu ipo dana se odlepljuje. Garancija je 5 godina, ali je krov za lepljenje folije na fabiji 2 nezahvalniji od prve generacije. Karbon je najkvalitetnija folija, a obična crna je najjeftinija. Površina krova na fabiji 2 je daleko veća od tvoje, a mene je koštalo 140 eur.

sale89:
Evo slike :) Nije bas bila grabulja ali ono za sneg za stakla...Nisam ni video da je izgrebano dok se nije otopilo...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju