ŠKODA Fabia > FABIA 1999-2007
Problem sa ručnom kočnicom
Nebojša90:
Pozdrav! Imam problem sa ručnom kočnicom. Naime i napred i pozadi su diskovi, dešava mi se kada podignem ručnu kočnicu i tako auto prenoći, ili duže malo stoji, kada spustim ručnu, desni točak do kraja otpusti, a levi ostane malo blokiran, bukvalno par milimetara, i ručica od ručne postane labava. Onda se ja spustim ispod auta i bukvalno prstom vratim ručnu do kraja, i ručica od ručne se opet zategne, i sve se vrati u normalu. Da napomenem da su sajle ručne kočnice promenute pre nekih mesec dana, znači obe su nove. E sada, šta mi je činiti, pošto me ovo jako nervira, da li postoji mogućnost da stavim(nabudžim) neku oprugu, koja će mi vratiti do kraja tu sajlu, ili šta raditi? Hvala! :)
olajkris:
Nemam fabiju ... Ali ipak mislim da sa kocnicama ne treba nista budziti neka to bude kako treba. to je moj savet.
dulefontana:
--- Citat: Nebojša90 02. Dec, 2013. 13:31 ---Pozdrav! Imam problem sa ručnom kočnicom. Naime i napred i pozadi su diskovi, dešava mi se kada podignem ručnu kočnicu i tako auto prenoći, ili duže malo stoji, kada spustim ručnu, desni točak do kraja otpusti, a levi ostane malo blokiran, bukvalno par milimetara, i ručica od ručne postane labava. Onda se ja spustim ispod auta i bukvalno prstom vratim ručnu do kraja, i ručica od ručne se opet zategne, i sve se vrati u normalu. Da napomenem da su sajle ručne kočnice promenute pre nekih mesec dana, znači obe su nove. E sada, šta mi je činiti, pošto me ovo jako nervira, da li postoji mogućnost da stavim(nabudžim) neku oprugu, koja će mi vratiti do kraja tu sajlu, ili šta raditi? Hvala! :)
--- Kraj citata ---
Ukoliko je sistem isti kao kod Golfa 3 GTI (a pretpostavljam da jeste posto sa drugog auta nisu mogli da skinu zadnja kljesta) onda najverovatnije mora remont kljesta. Sistem funkcionise tako da kada ti povuces rucnu poluga pogura cilindar i tako dodje do blokiranja zadnjeg tocka. Verujem da ti glavi sama poluga zbog prljavstine i ne tako cestog povlacenja rucne. Celicna cetka i malo WD-a bi trebala da odrade posao. Ukoliko ne uspes onda mora remont. Isto tako da napomenem da DEBELO vodis racuna da ti WD ne dodje u kontakt sa plocicama i diskom. Najbolje je skinuti kljesta i pokusati da ih ocistis, i dobro ih ocisti od WD-a.
Nebojša90:
A šta mislite, jel bi se moglo ovako nešto odraditi, pošto imam identičan problem kao ovaj? Samo ne znam gde bi mogao nabaviti ovakvu oprugu...
http://www.youtube.com/watch?v=jq5s6oXAj9k
djordje cacak:
Problem ti je veroratno u paknovima jer su klesta zablokirala.Ako umes skini pa razradi rucno.Nista ne budzi sam.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju