Autor Tema: Cena delova  (Pročitano 952 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mirko1992Započeo temu

Cena delova
« poslato: 03. Mar, 2021. 10:35 »
Pozdrav svima. Pre par dana sam imao udes pa me zanima vase misljenje koliko bi mogla biti popravka. Unistena su gepek vrata, zadnji branik i stop svetlo i naravno iskrivljeni limovi. Bio sam u osiguranju i procenitelj treba da proceni stetu i da mi isplate novac za popravku. Koja su vasa iskustva? U pitanju je skoda fabia karavan verzija  2002 godiste. Koja su moja prava u slucaju da budem ostecen?
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4 16v 2002 Elegance

Na mreži vojkan85

Odg: Cena delova
« Odgovor #1 poslato: 03. Mar, 2021. 14:29 »
Ovo li liči na udarac od pozadi, bitno je i nadam se da si ti kako treba i ljudi koji su bili sa tobom u kolima. Što se tiče popravke, nova ili polovna vrata, nov ili polovan branik jer ovaj ako se popravlja može da se načne jako brzo, krilo mora da se pegla osim ako se ne seče, far nov ili polovan. Novo računaj puta 2 ako gledaš originale ili ovlašćene. Ugrubo za polovno i sređivanje svega...ispod 400 evra nije po meni. Imaš i pp :).

Edit: ne mogu da ti pošaljem pp.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI, Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #2 poslato: 03. Mar, 2021. 15:20 »
Delovi u boji oko 250-300 sa sve polu stranicom . Limarski rad varira od 150-300 za menanje stranice i farbanje . Ako budu trebali delovi javi se. Pozdrav
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #3 poslato: 03. Mar, 2021. 19:23 »
Ovo li liči na udarac od pozadi, bitno je i nadam se da si ti kako treba i ljudi koji su bili sa tobom u kolima. Što se tiče popravke, nova ili polovna vrata, nov ili polovan branik jer ovaj ako se popravlja može da se načne jako brzo, krilo mora da se pegla osim ako se ne seče, far nov ili polovan. Novo računaj puta 2 ako gledaš originale ili ovlašćene. Ugrubo za polovno i sređivanje svega...ispod 400 evra nije po meni. Imaš i pp :).

Edit: ne mogu da ti pošaljem pp.

Dobro smo svi. Nema povreda nikakvih. Bitno mi je da ne budem u minusu. Da me ovi iz osiguranja ne zeznu. Da ne kazu 300 evra npr a kod majstora mi bude trebalo 500.

« Odgovor #4 poslato: 03. Mar, 2021. 19:24 »
Delovi u boji oko 250-300 sa sve polu stranicom . Limarski rad varira od 150-300 za menanje stranice i farbanje . Ako budu trebali delovi javi se. Pozdrav

Vazi. Javljam se ako mi bude trebalo nesto.. Hvala

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #5 poslato: 03. Mar, 2021. 20:08 »
Dobro smo svi. Nema povreda nikakvih. Bitno mi je da ne budem u minusu. Da me ovi iz osiguranja ne zeznu. Da ne kazu 300 evra npr a kod majstora mi bude trebalo 500.
Ne možeš da budeš u minusu nikako, za ovakvu štetu.
Osiguranje ti obično isplati na račun novac čim procene štetu, iznos po njihovoj proceni. Taj novac često bude dovoljan da popraviš auto u prosečnom servisu po tvom izboru. Mada, neka osiguranja vole da zakinu, pa pre same popravke idi sa zapisnikom u servis i saznaš realnu cenu popravke. Ako prilikom popravke majstor ustanovi da postoje dodatna oštećenja van zapisnika o šteti (npr. poremećen trap isl...), a procenitelj to potvrdi, dobićeš još novca na račun, u visini fakture servisa.
  • Vozi: Yeti

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #6 poslato: 03. Mar, 2021. 20:12 »
Poslacu ti kontakt agencije iz BG, uzimaju 20%, ali ce izvuci ja mislim bar 2k za stetu.
Samo da nadjem broj.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

« Odgovor #7 poslato: 04. Mar, 2021. 09:07 »
Ne možeš da budeš u minusu nikako, za ovakvu štetu.
Osiguranje ti obično isplati na račun novac čim procene štetu, iznos po njihovoj proceni. Taj novac često bude dovoljan da popraviš auto u prosečnom servisu po tvom izboru. Mada, neka osiguranja vole da zakinu, pa pre same popravke idi sa zapisnikom u servis i saznaš realnu cenu popravke. Ako prilikom popravke majstor ustanovi da postoje dodatna oštećenja van zapisnika o šteti (npr. poremećen trap isl...), a procenitelj to potvrdi, dobićeš još novca na račun, u visini fakture servisa.

Jel to znaci da mogu da odem u ovlasceni servis da uzmem predracun na osnovu zapisnika i da dobijem pravi iznos za popravku? Jel ja imam pravo na original delove i popravku u ovlascenom servisu?

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #8 poslato: 04. Mar, 2021. 09:21 »
Mozes uzeti predracun.
Prava imas i nemas.
Sam neces izgurati cifru za nove delove.
Servis najjednostavnije u onim sa kojima osiguranje saradjuje, a spadaju tu i ovlasceni. Ali ce ugraditi polovne ili turske/kineske i ko zna kakve delove, ne original.
A naplatice papreno.
Kontakt koji sam ti poslao izvuci ce dovoljno za original delove, plus ti ostane viska. I bez peripetija.
I ista prica, radis u servisu kom hoces, on salje spisak delova, samo sto pare lezu tebi, a ti placas majstoru. Tako bese.
Sad su te isplate brze, taman dok ti poprave auto, a posle ti jos legne para, posle mesec, dva, tri...to je taj dodatak.
« Poslednja izmena: 04. Mar, 2021. 09:27 Bingodalton »

Na mreži dixon

« Odgovor #9 poslato: 04. Mar, 2021. 09:30 »
Узми агенцију и нек гањају за тебе... Убедљиво најбоља варијанта. Узму себи проценат, али изгањају цифру коју ти нећеш никад добити сам... Ето и колега @Bingodalton рече да има агенцију за препоруку... Имам и ја једну, могу бр набавити ако хоћеш...

Пре годину и по, две, лупим таксисту на семафору. Ја неког опела возио, он touran-а. Њему испала два паркинг сензора из задњег браника и мало браник спуцан и малчице гепек врата искривљена. Преко те агенције, изгањали су око 900-950€ ако се добро сећам и они узели свој део, не знам тачан проценат. Човек узео полован браник, офарбао, гепек врата лимар средио и ставио себи 400-500€ у џеп. Суштина је само да нема шансе да сам извучеш цифру коју ће извући адвокати. Јер ако је браник нагењечен, они одмах траже исплату за цео нов браник, итд...

Једино што не прочитах горе, је л излазила полиција или сте ишли на европски извештај? Колико знам европски има границу до 200.000дин штете ако не изађе полиција. Опет понављам, није суштина да сад гледаш да зарадиш, али само да поштено плате и да ти не додајеш још пара лимару..

Na mreži Mareska

« Odgovor #10 poslato: 04. Mar, 2021. 12:34 »
Ako ti treba preporuka agencije kontaktiraj me na pp. Meni su završili bas dobar posao.
  • Vozi: Superb

Van mreže ljusasd

« Odgovor #11 poslato: 04. Mar, 2021. 23:31 »
Опет понављам, није суштина да сад гледаш да зарадиш, али само да поштено плате и да ти не додајеш још пара лимару..

Ja se jedino sa ovim slažem uopšteno.

Kada procenitelj napravi prvi zapisnik, odeš lepo kod majstora u kog imaš poverenja ili kod nekog po preporuci i neka osiguranje sa njima sve završi oko plaćanja i ne boli te glava.

Auto znaš da će biti sređen, a za finansije se ne sekiraš.

Imaš pravo osiguravajućoj kući da kažeš gde će se vozilo popravljati, a procenitelj sa njima dogovara i oko eventualnih dopuna zapisnika.

Imao sam na žalost par puta istu situaciju gde su mene udarili. Jednom baš žestoko, prednji desni deo. Kretao na zeleno, nisam ni u drugu ubacio kada je lik prošao na crveno i zveknuo me. Jastuci se nisu otvorili jer je bio bočni udarac. Far, hauba, krilo, branik, guma. felna i sve uz to. Auto E klasa 2011 godište. Bio star tad 2 godine. Cifra za štetu da te zaboli glava. Nisam aktivirao kasko jer je po zapisniku policije štetu moralo da plati osiguranje ovog koji mi je načinio štetu.

Odvezao auto u ovlašćeni servis i kada je blo gotovo preuzeo auto. Odrađeno oslično. a mene nije bolela glava oko finansija.

• Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #12 poslato: 06. Mar, 2021. 11:48 »
Tako treba, da. Na stranu sto vecina majstora, da ne kazem svi, nesto isfuserira.
I zasto da ne uzme jos nesto para sa strane, ma kraju on ipak ostaje bez auta nedelju dana. Kosta i to vreme, cimanje,...