Autor Tema: Wynns - ciscenje sistema za gorivo  (Pročitano 3548 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milosgraniceZapočeo temu

Wynns - ciscenje sistema za gorivo
« poslato: 18. Dec, 2013. 19:16 »
Evo ovako, razmisljam da odradim jedan tretman wynns masinom (ne sprejevi i to) za pranje sistema ubrizgavanja i unutrasnjosti motora, hteo bih to da uradim cisto radi neke preventive ili kao tip nekog odrzavanja napred pomenutih sistema. Malo sam se informisao na internetu, gledao video i citao neke komentare i ljudi su zadovoljni. Dal je neko ovde imao prilike da odradi tretman ili je indirektno upucen od strane nekog prijatelja ili slicno.
http://www.wynns.rs/uredjaj/uredaj-za-ciscenje-celokupnog-sistema-za-gorivo-fuelsystemserve/
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže vlada320

Odg: Wynns - ciscenje sistema za gorivo
« Odgovor #1 poslato: 18. Dec, 2013. 22:50 »
Nije lose ni takvo ciscenje dizni - putem Wynn's hemije, ali sam cuo od svog mehanicara da nije 100% uspesno i pozeljno je posle takvog tretmana provozati auto pod visokom turazom, najbolje autoputem, da bi ostaci razgradjene prljavstine nestali. Vrlo je pozeljna i istovremena zamena filtera za gorivo.
Jedino temeljno ciscenje je skidanje dizni i ultrazvucno ciscenje. To je ranije kostalo oko 40e za skidanje, ciscenje i montiranje sve 4 dizne. Nekada je potrebno zameniti i gumice dizni, koje nisu skupe. Bitna je i preporuka kod koga to uraditi, ali tu vec ne mogu da pomognem.
Ja svakoga leta pre odlaska u Grcku kupim na pumpi ili prodavnici Wynn's aditiv za gorivo, zove se injector cleaner for petrol ili tako vec nekako. Kosta oko 500-600 dinara, a postoji i za dizel motore, kao i slicni aditivi drugih proizvodjaca. Sipam to pre polaska na put, cisto preventivno i problema nema. Navodno, ovo je delotvorno samo ako se auto vozi autoputem na duze relacije, a nikako ne treba sipati aditiv za ciscenje dizni i voziti po gradu, jer to moze izazvati jos vece probleme.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v