ŠKODA Fabia > FABIA 1999-2007
Škoda Fabia 1.4 16v 63kW, problem gašenje pri oduzimanju gasa na plinu
Tochkonja:
Drugari,
Imam oko pola godine ovu Fabiu iz naslova i primetio sam da mi se dešava povremeno da se ugasi u momentu kad pritisnem kvačilo i pustim gas. Samo u toj situaciji, nikad se ne gasi u toku vožnje kad je na obrtajima jačim od lera. Ponekad se desi da se ne dešava danima, a nekad zaređa pa se desi nekoliko puta u toku dana. Takođe sam zapazio da je češća incidenca kada je uključena klima, valjda to na neki način optereti motor dodatno. Na benzinu se uopšte ne dešava. Zvao Tomu sa Ledina, čovek mi kaže da je za te motore sa BXW kodnom oznakom to tzv "urođeni" iliti nerešiv problem i da iz Škode nisu dali način za rešavanje i prevazilaženje problema. Ima li neko sličnih iskustava i možda rešenje ovoga?
Pozdrav,
pajapop:
A sta reci posle odgovora dobrog majstora. Ipak, ja bih probao sa novim svecicama. Prvo, koje svecice koristis? Mozda bi trebao nabaviti svecice za plin, ili obicne (odgovarajuce toplotne vrednosti) ali bih zazor smanjio za 0,1...Pa videti sta se desava...
Tochkonja:
--- Citat: pajapop 22. Jun, 2021. 12:47 ---A sta reci posle odgovora dobrog majstora. Ipak, ja bih probao sa novim svecicama. Prvo, koje svecice koristis? Mozda bi trebao nabaviti svecice za plin, ili obicne (odgovarajuce toplotne vrednosti) ali bih zazor smanjio za 0,1...Pa videti sta se desava...
--- Kraj citata ---
Sad sam ga malo testirao, kad su uključeni plin i klima, tada se gasi. Majstor mi kaže da može biti da je kompresor klime u lošem stanju i da opterećuje motor pa se dešava zato. Videću i to za svećice, dobra ideja. Ali svakako je na tu stranu, na leru nema dovoljno struje da podmiri sve potrošače.
dosra20:
Kolega ima vw polo isti motor na plin i isto mu se događa a rješenje je bilo da klimu ne okrene da puše najhladnije nego na nekih 20 stupnjeva 22 i nije se gasio.
Djunta:
--- Citat: Tochkonja 21. Jun, 2021. 12:36 ---Drugari,
Imam oko pola godine ovu Fabiu iz naslova i primetio sam da mi se dešava povremeno da se ugasi u momentu kad pritisnem kvačilo i pustim gas. Samo u toj situaciji, nikad se ne gasi u toku vožnje kad je na obrtajima jačim od lera. Ponekad se desi da se ne dešava danima, a nekad zaređa pa se desi nekoliko puta u toku dana. Takođe sam zapazio da je češća incidenca kada je uključena klima, valjda to na neki način optereti motor dodatno. Na benzinu se uopšte ne dešava. Zvao Tomu sa Ledina, čovek mi kaže da je za te motore sa BXW kodnom oznakom to tzv "urođeni" iliti nerešiv problem i da iz Škode nisu dali način za rešavanje i prevazilaženje problema. Ima li neko sličnih iskustava i možda rešenje ovoga?
Pozdrav,
--- Kraj citata ---
Druze moj isti ali potpuno isti problem imam na Seatu koji nas taj motor. 1.4 16v 63kw kad je upaljena klima tako me zeza isto. Cim stisnem kvacilo obrtaji padnu ispod 900 i ugasi se. Na benzinu to ne radi i kad je ugasena klima nikad se ne desava to. Nisi jedini :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju