ŠKODA Fabia > FABIA 2014-2021

Škoda Fabia 1.2tdi pumpa goriva problem

(1/1)

Vedran:
Pozdrav, ljudi, odnedavno sam vlasnik fabie mk2 1.2 tdi 55kw greenline karavan 2012., godište, uvoz Holandija, imam jedno pitanje za znalce i one koje posjeduju model sa istim motorom. Radi se o sljedećem; kad upalim auto, cijelo vrijeme dok radi čuje se zujanje pumpe za gorivo u rezervoaru, poprilično je glasno zujanje u kabini, drugih problema nema, jedino prvo paljenje ujutro malkice duže vergla u odnosu na ostala paljenja tokom dana, to pripisujem akumulatoru, zujanje traje konstantno prilikom rada motora, e sad jeli pumpa pred crkavanjem ili je to specifično za te male trocilindraše, hvala svima na odgovorima

Karlheinz:
Ne bi trebalo ništa da zuji u kabini.

lipovaccc:

--- Citat: Vedran  26. Okt, 2021. 18:37 ---Pozdrav, ljudi, odnedavno sam vlasnik fabie mk2 1.2 tdi 55kw greenline karavan 2012., godište, uvoz Holandija, imam jedno pitanje za znalce i one koje posjeduju model sa istim motorom. Radi se o sljedećem; kad upalim auto, cijelo vrijeme dok radi čuje se zujanje pumpe za gorivo u rezervoaru, poprilično je glasno zujanje u kabini, drugih problema nema, jedino prvo paljenje ujutro malkice duže vergla u odnosu na ostala paljenja tokom dana, to pripisujem akumulatoru, zujanje traje konstantno prilikom rada motora, e sad jeli pumpa pred crkavanjem ili je to specifično za te male trocilindraše, hvala svima na odgovorima

--- Kraj citata ---
Pumpa ti je pred crkavanje. Moraćeš da je menjas.
Kod Cr motora jako je bitna pumpa u rezervoaru.

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju