ŠKODA Old-School Modeli > FAVORIT/FORMAN

Vakumsko otpušavanje karburatora dlanom

(1/1)

ugljesa50:
Karburator i plin su najbolja kombinacija. Rade samo leptiri i godinama ce raditi savrseno. Benzin je druga priča. Nekada kada nam nestane plina i prebacimo na benzin, auto ne radi kako treba gasi se pod malim gasom, sto je lose u urbanim sredinama. Za prvu nuzdu karburator se moze otpusiti vakumskom metodom. Skine se poklopac filtera za vazduh, levom rukom se daje gas a desnom se na trenutak zapuse usisni otvori karburatora na pola sekunde sekund, pa se iskrene dlan da karburator moze sisati vazuh, naizmenicno po pola sekunde sekundu. Treba davati dosta gasa. Vakum koji se stvara kada se zapuše usisi karburatora u 95 posto slucajeva otpuše karburator posle minut dva.  To važi za sve automobile sa karburatorom.
Posle toga kada se dodje kuci karburator treba rastaviti i ocistiti.

Filo:
Da ne urocim, ali evo skoro 7 godina kako vozim samo na plin, i prvo palenje na plin je i tako dalje.
Do sada uvek kada sam prebacio na benzin ako mi zatreba, uvek radi kako treba.

Ama zato svaka godina kada radim mali servis, promenim i onaj mali filter za benzin, kosta 1 eur. Ne vozim na benzin, ali benzin uvek se filtrira da bude cist i to je to

Dobrivoje:

--- Citat: ugljesa50  Novembar 21, 2021, 10:52:43 pre podne ---Karburator i plin su najbolja kombinacija. Rade samo leptiri i godinama ce raditi savrseno. Benzin je druga priča. Nekada kada nam nestane plina i prebacimo na benzin, auto ne radi kako treba gasi se pod malim gasom, sto je lose u urbanim sredinama. Za prvu nuzdu karburator se moze otpusiti vakumskom metodom. Skine se poklopac filtera za vazduh, levom rukom se daje gas a desnom se na trenutak zapuse usisni otvori karburatora na pola sekunde sekund, pa se iskrene dlan da karburator moze sisati vazuh, naizmenicno po pola sekunde sekundu. Treba davati dosta gasa. Vakum koji se stvara kada se zapuše usisi karburatora u 95 posto slucajeva otpuše karburator posle minut dva.  To važi za sve automobile sa karburatorom.
Posle toga kada se dodje kuci karburator treba rastaviti i ocistiti.

--- Kraj citata ---

Odgovor dat u temi: Karburator i problemi u radu motora (Odgovara: Dobrivoje)

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju