Izasla u konfiguratoru u Sloveniji, cenovnika jos nema. Startna cena za jaci 1.5 tsi je blizu 28000e. Upozoravaju u app da odredjena oprema zbog tehnickih problema u proizvodnji nece biti isporucena pre Q3 i Q4.
Mislio sam da narucim karavan odmah, ali moracu da odlozim sve zbog jakih startnih cena. Sacekacu da vidim kada stigne 1.5 115KS i ako bude nizi paket opreme. Za radni auto mi treba osnovna oprema uz Canton, dvoslojna stakla i usb u retrovizoru.
Brine me kako ce se odraziti na rokove isporuke premestanje oktavije iz Mlade Bolesave u Knansiny ciji su proizvodni kapaciteti bili na 100% pre premestanja superba, a znamo da je superb vukao 3x manju proizvodnju od oktavije. Sada ce u M.B biti neiskorisceni proizvodni kapaciteti za elektro modele. Nije mi jasan takav sulud potez u ovom momentu. Koliko vidim imaju u planu da oktaviju drze povucenu iz prodaje u velikom broju zemalja i da je pustaju postepeno do kraja godine, verovatno zbog pomenutog seljenja montaznih linija. Ja cu cekati najvise jos mesec dana za narucivanje nizeg paketa jer nemam vise vremena.