Autor Tema: Škoda Superb 2017 Combi Front Assistant nije raspoloživ  (Pročitano 5461 puta)

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24

Odg: Škoda Superb 2017 Combi Front Assistant nije raspoloživ
« Odgovor #45 poslato: 28. Jul, 2024. 20:22 »
Meni je mnogo puta palio upozorenje zvucno i na tabli, ali nikad nije kocio. Ja tako vozim da ga zbunim tipa neko skrece desno, leva traka slobodna i posto se kasno prestrojim levo on zapisti. Ali nemam poverenja da se oslonim na njega da bi kocio.

Na mreži maradona

« Odgovor #46 poslato: 28. Jul, 2024. 20:30 »
Front Assist sam koči bukvalno u najrizičnijim situacijama, sve manje od toga ti daje upozorenja.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Van mreže Zarkotekica

« Odgovor #47 poslato: 18. Dec, 2024. 14:17 »
Kod mene na Skodi Superb ima front assist i ima mogucnost ukljucenja i iskljucenja. Kada ga ukljucim ja nevidim nikakvo desavanje u pokretu
  • Vozi: Skoda Superb

Na mreži maradona

« Odgovor #48 poslato: 18. Dec, 2024. 14:20 »
Poenta je i da nema nikakvog dešavanja, ako je sve u redu. Zalepi se nekom iza na auto-putu i videćeš kako sam koči kad i ovaj ispred.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #49 poslato: 18. Dec, 2024. 14:22 »
Kod mene na Skodi Superb ima front assist i ima mogucnost ukljucenja i iskljucenja. Kada ga ukljucim ja nevidim nikakvo desavanje u pokretu

Значи да возиш по пропису, држиш довољно одстојање.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže fobia24

« Odgovor #50 poslato: 18. Dec, 2024. 15:01 »
Nije stvar samo zalepiti se, vec se naglo priblizavati vozilu ispred. On cesto zabode na kocnicu i na semaforu ako se brzo priblizavam koloni koja stoji jer procenim da ce krenuti.

Na mreži maradona

« Odgovor #51 poslato: 18. Dec, 2024. 15:47 »
Pisao sam već da me je Front Assist spasio u Madjarskoj kad su svi naglo zakočili na AP, a ja nisam držao odstojanje.

Van mreže Zarkotekica

« Odgovor #52 poslato: 18. Dec, 2024. 16:14 »
Meni uvek ovako nista se nemenja niti na auto putu niti po gradu neznam kako to funkcionise niti da li radi ili neradi

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #53 poslato: 18. Dec, 2024. 16:25 »
Не постоји индикација, осим можда после давања контакта док се асистент "диже", да је Front Assist у функцији. Јавља се прво звуком и поруком као упозорење или ако је баш фрчно одмах сам кочи.
Тако је бар код мене на Ф. Али ја имам доњи ниво командне табле па због тога нема никакву индикацију. Можда следећи аналогни ниво командне табле и Виртуал кокпит имају неку сталну индикацију.
На Ф од асистената једино Lane Assist, ако је активан (не само укључен) има индикацију, и то зелени индикатор када је активан и све је ОК или наранџасти када реагује.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži nikola_ns

« Odgovor #54 poslato: 18. Dec, 2024. 16:45 »
U donjem levom uglu pokaze znak kada rastojanje nije dovoljno, ali je "podnosljivo" da ne mora sistem da reaguje i koci.

Ukoliko se dodje do situacija da treba da koci, tada se cuje pistanje, bude crveno preko ekrana i dolazi do automatskog kocenja.
  • Vozi: Kodiaq RS 2.0 TSI 4x4 2023, Octavia FL 2.0 TDI 2018

Van mreže Zarkotekica

« Odgovor #55 poslato: 21. Dec, 2024. 01:11 »
kako da ga bezbedno testiram da li radi

Van mreže fobia24

« Odgovor #56 poslato: 21. Dec, 2024. 06:04 »
Kod mene je na oktaviji 4 pre facelift kao i na drugoj facelift podeljeno na 3 nivoa.

1. Rastojanje prikaze da je premalo sa uzvicnikom;
2. Crveno upozorenje sa jakim pistanjem da moze doci do sudara;
3. Kocenje uz pistanje kao pod 2.

Meni je vise puta kocio sam i to model 2024 cesce nego 2021. Npr kada se naglo priblizavam koloni koja stoji ili kada vidim da auto skrece udesno, a imam slobodnu traku levo da zaobidjem pa se priblizavam naglo tom vozilu. Takodje u garazi obicno parkiran na par cm od stuba i vec sam ispraksovan da se vecom brzinom u rikverc uparkiravam jako blizu stuba sa strane i onda ume da ga zakuca bez pistanja jer oceni da cu udariti stub zadnjim krilom.

Nekada ga iskljucim da me ne iznenadi jer ume da nabode u mestu i bojim se da mi ne isprovocira da me neko od pozadi ne sustigne. Svaki put kad ga iskljucim se resetuje na "ON" nakon novog paljenja motora na dugme (ne startstop).