ŠKODA Fabia > FABIA 2014-2021

Fabia III 1.0 MPI 75ks - Precizan servisni plan

(1/3) > >>

zzeelljjkkoo:
Pozdrav,

Pretraživao sam forum i nisam uspeo naći, izvinjavam se ako ipak postoji, ali interesuje me da li neko ima originalni servisni plan za Fabiu III 1.0 MPI 75 ks (2018. godište).
Ona tabela sa prikazanim intervalima i navedenim stavkama koje se ili proveravaju ili obavezno menjaju na određenom broju km ili vremenskom periodu.

Fabia izašla iz garancije pa razmatram gde uraditi servis na 90k km, a da po mogućnosti ne mora biti ovlašćeni servis.

Tako da bih bio zahvalan na preporuci za neki nezvanični "ovlašćeni" Škodin servis u Bgd.

Takođe, može i preporuka za neku prodavnicu u kojoj se mogu kupiti originalni Škodini delovi, naravno, povoljnije od ovlašćenih servisa.

Unapred hvala!

wkobre:
Mislim da jedino ovako nešto ima od Škode.

zzeelljjkkoo:
Hvala!

Mada je i ovo prilično nejasno, ali hvala u svakom slučaju.

Nije mi jasno zašto to proizvođači drže kao ne znam kakvu tajnu, jer sećam se da je precizan servisni plan ranije kod nekih automobila bio u standardnom uputstvu.
Valjda skrivaju da kada se uzima novi automobil ne možeš napraviti projekciju šta te u budućnosti i kada čeka, u finansijskom smislu.

Ljuba:
Po meni, nema tu puno filozofije, samo nemoj da preskaces redovne servise (na 10k km), drzi se propisane gradacije ulja za taj motor, aftermarket filteri su u rangu oem. Seti se na par godina da zamenis antifriz i kociono ulje. Ako motor ima lanac tu ces naici na oprecna misljenja majstora, ja sam zamenio iz predostroznosti na 100k i sa novim lancem motor se cuo isto sto znaci da sam mogao da vozim jos. Sve ostalo od redovnog (kocnice, set kvacila, amortizeri itd) i vanrednog odrzavanja ce ti se samo "kasti".

zzeelljjkkoo:
Naravno.

Nego, čisto da se psihički, a i novčano, pripremim ako se na 90k radi veliki servis, i sve što ide uz njega.  :(

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju