Pretraga foruma [Google]

Autor Tema: Auto trza  (Pročitano 870 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dejan DekiZapočeo temu

Auto trza
« poslato: 16. Maj, 2023. 23:44 »
Pozdrav svima,

U poslednje vrijeme imam neki cudan problem sa mojom Skoda Fabia 1.9 TDI 74KW, naime auto normalno startuje (hladan "na pola kljuca") radi normalno dok ne dosegne 2/3 radne temperature i onda nastaje taj cudni problem. Javlja se neujednacen rad (auto trza) izgubi oko 30% snage kao da mu nestaje goriva to traje nekih 30  do 60 sekundi dok ne dosegne radnu temperaturu i onda se sve vrati u normalu i mogu da vozim  2000 km bez problema. Ono sto mi je naj cudnije da se taj problem javlja uvijek na tacno 2/3 prve polovine temperature rashlane tecnosti, dakle na oko 60-70 celzijusa. Mogu u 10 sec da pogodim kada ce  ti simptomi da se pojave i kada ce nestati.
Prvo sto mi pada na pamet su dizne, tj problem sa nekom od njih cetri.Na stranim forumima sam citao da  to moze da bude problem sa kablom koji je ispod poklopca motra koji dovodi  napajanje u dizne, konektori se rasklimaju pa nema bas uvijek kontakt.
Samo jos da napomenem da za vrijeme trajanja tih siptoma, nema bijelog ili crnog dima  na izduvu...
Ako neko ima neku ideju, predlog ili savijet, bio bih zahvalan.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.9 74 kw 2004

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Odg: Auto trza
« Odgovor #1 poslato: 18. Maj, 2023. 00:35 »
Dijagnostika, da se pregledaju parametri dok se to desava. Videce se problem sigurno. Pozdrav
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže soneje

Odg: Auto trza
« Odgovor #2 poslato: 31. Maj, 2023. 21:40 »
Dok auto radi,pod rubrikom engine treba videti measuring blocks,naravno na diagnostici.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4MPI