Fbia i 4 gostiju pregledaju ovu temu.
@Fbia Ok, trenutno si uslovljen garancijom da se pridrzavas onog sto ti je receno. Za one koji su bas zaluđenici, ne upirem prstom , bilo bi zanimljivo naci grafikon krive obtrnog momenta da se vidi gde se tacno isporucuje tih 200Nm i shodno tome prilagoditi voznju. Mada, takva voznja je robija
Ne secam se za indikatore najbolje. Na mom koji je dsg nema indikatora naravno ali na 2.0 tsi od 245 konja on menja u D rezimu bukvalno na 1500 obrtaja u visi stepen ako nije u jacem ubrzanju i ne smeta mu ni najmanje toliko niski obrtaji. Ne oseti se mucenje. Kod 1.5 tsi dsg u kodiju od mojih menja na nesto visim obrtajima na oko 2000 ÷_ 200 obrtaja jer je slabiji motor dosta i tezi auto. Naravno, moze i u S modu da se vozi da menja kasnije brzine ali taj mod ja bar koristim samo kada zustrije vozim. U normalnim situacijama mi D mode ne smeta.
Ja sam svaki novi auto vozio prvih 500 km bez visokih obrtaja (preko 4000, benzinac), posle toga raznovrsno, sa kratkim potapanjima i do 5-6000 o/min. Nikad nikalav problem. Npr. Fabia (1.2 110 KS) je sad na oko 300.000 km, od vanrednih stvari samo bobine zamenjene na oko 220.000.
Pa bilo je tu raznovrsne vožnje, i ozbiljnog gasa, i dosta lagane. Ja sam je vozio do oko 130.000 km, posle toga kolega koji je i sad vozi. Pritom je on malo žustriji vozač. Da ne zaboravimo i da je remapirana na oko 130 KS na 10.000 km. Tako da za taj motor možemo samo da im se poklonimo. Verujem da je i 1.0 podjednako izdržljiv. Nisam čuo za njega da ima neke izražene probleme.
Ali cekaj malo, ja verujem da je 1.0 bolji od 1.2 jer da je 1.2 bio toliko dobar (a bio je solidan) ne bi ga oni zamenili sa 1.0 pogotovo jer 1.2 nije bio nista manje stedljiv..