ŠKODA forumi > Informacije Novosti Media

Buducnost Skoda brenda

(1/2) > >>

fobia24:
U zadnje vreme se nista ohrabljujuce ne desava u skodi i umesto da VW pomaze svoje brendove, on prvi gura skodu u jamu. Dakle suprotno renou koji daciju gura u rekordne prodajne rezultate iz godine u godinu. Tesla kao novi brend ce prestici VW grupaciju za manje od 2g po prodaji, kinezi se takodje udvostrucuju redovno. A VW dodeljuje skodi otpisane tehnologije da o njima brine kako bi imala sta da radi. Polako prelazi sa proizvodnje automobila na proizvodnju motora i menjaca u vreme kada izumiru SUS automobili. Izvor teksta koji brine i samu skodu:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-rozhovory-skoda-auto-ma-vyrabet-postaru-veli-vw-z-ceska-se-muze-stat-autoskanzen-232833

wkobre:
Mislim da su se sad malo okrenuli Seatu. Škoda se već izdigla dovoljno kao brend. Što ne znači da je i zapostavljena. Ima druga tema gde je već najava novih modela.

t.salai:
Ja sam procitao clanak kao da je njima podjela ovakva: Audi ide jos na visi nivo premium brenda, VW ide u elektrifikaciju citave ponude, Skoda je tu da cijedi SUS tehnologiju do zadnjeg a Seata da prebace na proizvodnju motora ( ona na 2 točka, ne pogonskih agregata ). Sad koliko je to točno ko će ti ga znat'...

fobia24:
Stvar je u ustedi i iskoriscenju svih proizvodnih kapaciteta pa ce se u skodi proizvoditi i svi drugi brendovi grupacije. Skoda je ranije proizvodila i do 1.250.000 automobila godisnje, a prosle godine samo 720.000. Dakle Vagen ne ocekuje da ce skoda povratiti izgubljeno, a i ne moze jer je izgubila najveca trzista. Stoga ostaje prostora da skoda proizvodi svoja vozila, ali pre svega i druge brendove iz grupacije. Ukljucite prevod sa ceskog.
https://www.lidovky.cz/byznys/skoda-volswagen-vw-marze.A230622_101457_ln_ekonomika_atv

wkobre:
Ali u isto vreme nije samo VAG bio u problemu, već je svima pala proizvodnja zbog nedostatka čipova. Mislim da će se vremenom te brojke vraćati. Najlepši deo teksta, za svakog po nešto: and will include the best of both worlds: six fully electric models as well as cars with highly efficient modern combustion engines. Škoda's offer will also include versions with plug-in hybrid and mild-hybrid drives.  :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju