Autor Tema: Problem turbina  (Pročitano 329 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži dosra20Započeo temu

Problem turbina
« poslato: 17. Jul, 2023. 21:34 »
Pozdrav svima. Jučer mi se u vožnji upali lampica grijača i baci u safe mode. Danas na dijagnostici pokaže problem westgate turbine. Moje pitanje je dal je se neko susretao sa tim problemom može li se to reparirati ili mjenjati samo taj westgate?U pita nju je Superb 1.6 tdi 120 hp.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9SDI 2006

Odg: Problem turbina
« Odgovor #1 poslato: 21. Jul, 2023. 15:32 »
Niko nema nikakvog ranijeg iskustva sa ovakvim problemom?

« Odgovor #2 poslato: 13. Sep, 2023. 16:44 »
Da ne otvaram novu temu evo podjelit ću iskustvo ovdje pa možda se netko nađe ko je imao sličan problem. Nakon brisanja greške sve je bilo u redu neko vrijeme ajmo rec mjesec i pol dva dok se nije počelo ponovo događati. Znači prilikom pokušaja završetka regeneracije upali se lampica grijača i auto ode u safe mode. Mislio sam da je problem sa dpf-om ali nije jer firma koja se bavi sa popravljanjem turbina mi je rekla da su se te turbine ugrađivale samo u superb 1.6 i audi A4 isto 1.6 dvije godine i pokazale su se lošim zbog nekakvog ekološki prihvatljivog elementa koji se prilikom regeneracije zbog visoke temperature polako topi i dođe do problema. Ono što su mi još rekli da ne postoji zamjenski dio za taj tip turbine koji je dobar nego nekakav kineski koji nije neko cvjeće i nije dugotrajno rjesenje nego bi bilo najbolje zamjeniti kompletnu. Međutim oni spominju i mogućnost odlaska nekakvih senzora na samoj turbini. Zanima me jel se neko tu na forumu susretao sa takvim problemom a ja ću skiuti turbinu i odnesti da je ispitaju pa ću napisati dalje sve

Van mreže fobia24

« Odgovor #3 poslato: 13. Sep, 2023. 17:22 »
Zao mi je sto nema nikog da podeli iskustvo, mozda je stvarno usamljen problem. Lepo je sto delis iskustva da tema ne ostane nedovrsena.

Na mreži Ljuba

« Odgovor #4 poslato: 13. Sep, 2023. 21:53 »
@dosra20 Ovo ce mi biti veoma zanimljiva tema.. Danas sam na poslu imao situaciju sa majstorima i Linde viljuskarom koji je opremljen vw 2.0 motorom od 55kW. Bez obzira na tako malu snagu opremljen je turbinom, sve je to tako namesteno za pogon hidro pumpe koja pokrece sve na masini, hocu reci drugacije od putnickog vozila. Elem, upalilo se upozorenje da je potrebno ciscenje dpf-a, majstori dosli, prvi pokusaj neuspesan iz drugog je uspelo, nivo pepela je na zadovoljavajucem nivou ali je izasla greska nesto tipa "paticular filter overloaded" i ne moze da se izbrise. Niko nema pojma sta dalje, a sve mi to mirise da je nesto od senzora izgorelo..
  • Vozi: Fabia 2