ŠKODA Fabia > FABIA 2007-2014

Fabia MK2 1.9tdi ventilator na hladnjaku se ne pali

(1/2) > >>

emtexzg:
Pozdrav,

Imam ovako problem ne pali mi se ventilator na hladnjaku,a klima mi jako slabo hladi dok na mjestu dok stojim na semaforu puse topli zrak.
Mislio sam prvo da je klima prazna na kraju skuzili da se ventilator ne pali.

Osiguraci su uredni, reley sam mjenjao prije 3 tjedna jer mi se cijelo vrijeme vrtio ventilator i ispraznio akumulator. Sada sumnjam u senzor temperature na hadnjaku jer vidim da ispod auta ima antifriza i u samoj posudici nestaje, ali samo pod pritiskom kada je auto vruc dok stoji na mjestu i hladan je ne curi.

Da li je moguce da se ventilator ne pali zbog tog senzora temperature na hladnjaku i da klima slabije hladi? Klima je uredna testirao ju danas tj. tlak je uredan ne pusta nigdje.

Hvala na odgovoru.

Lp

hirurg:
Naravno da je moguce. Nemoj napamet mjenjati. Nek ti neko pogleda dijagnostikom. Klima ne radi iz istog razloga. Na ovim vrucinama nine dobro da vozis auto. Inace ces imati glavobolju a i udar na novcanik. Vrlo moguce da je senzor upitanju. Ali ako se ne razumes otidji majstoru da ti tačno nadje sta je. Da ne bacas novac.

DJM:
To gdje curi tečnost jesi primjetio da je baš sa hladnjaka , ili je mjesto malo dublje prema sredini motora tačnije ispod pumpe za vodu s tim simptomima da curi ugijan motor u radu najprije pumpa vode
hirurg ti je dobro rekao ne vozi tako dok nije otišo dihtung i glava
Nek to majstor pregleda a ako nema na dijagnostici ništa nek ručno premjeri senzor temperature ja mislim da nije na hladnjaku nego na račvi termostat -glava a ima i još jedan koliko se sjećam u gornjoj zoni i sve to šalje na ECU i on okida ventilator

emtexzg:
Pozdrav,

hvala svima na odgovorima.  bravo2

Spojio sam se sa dijagnostikom da provjerim da li prikazuje temperaturu izgleda da valjda je toto pise mi na radijatoru no value dok ovaj na motoru radi.
Svakako cu odvesti majstoru jer mi nije pristupacan bez dizalice bez da rastavim pola auta. Bitno mi je samo da li moze biti od njega da se ne pali ventilator. Antifriz mi curi tocno ispod radijatora kad se gleda prednje strane onda je desno tocno ispod termostata ako se gleda odozgo kada se otvori hauba.

Naravno curenje se desava kada se auto zagrije pod pritiskom.

Slika sa dijagnostike u prilogu

hirurg:
Daj boze da ga nisi pregrijao...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju