ŠKODA Fabia > FABIA 2007-2014

Fabia 2 1.4 16V akumulator

(1/8) > >>

wiyax:
Pozdrav svima,

Da li neko možda zna koji akumulator je dolazio kao fabrički u Fabiji 2 Elegance benzin 1.4? trenutno imam neki od 55Ah i vreme mu je za zamenu tek što je pregurao garanciju.
Prelistao sam forum i vidim da većina preporučuje Exide premium, Fiamm titanium pro, Vartu, Bosch...nešto od toga ću definitivno da uzmem. Fiamm koliko vidim jedini ima 3 god. garancije pa možda njega.
Ali pošto u uputstvu ne dolazi preporuka koje snage treba da bude, niti znam koji je bio fabrički ugrađen, treba mi vaša pomoć.
Auto se ne vozi često. Najčešće samo vikendom do sela i nazad (selo je nekih 15ak km od grada). Po gradu jako, jako malo, a neke duže relacije praktično nikako. Bojim se da takvim načinom korišćenja neki veći (60ak Ah) neće biti nikad napunjen, a opet ne znam koliko slabiji može da bude pošto neki sajtovi preporučuju i one od 45Ah.

Ljuba:
Ako mozes slikaj nalepnicu koja stoji u gepeku tj. kod rezervnog tocka. Na njoj su upisane kodirane oznake vezane za opremu automobila, između ostalog i za velicinu akumulatora sa kojim je vozilo sislo sa proizvodne trake. Pretpostavljam da ce biti J1# (#-je neko slovo npr. J1D, J1P itd.). To ti je vezano za fabriku a mimo toga cenim da je 55Ah bas potaman za taj automobil.

Ljuba:
Na sajtu ispod mozes i sam da dođes do info za tvoj auto. Samo unesi kodnu oznaku od 3 simbola i sve ce ti se samo reci.
https://igorweb.org/equidec.aspx

wiyax:
Nije mi automobil "pri ruci", ali u servisnoj ima spisak kodova opreme i jeste J1P.
Znači dovoljan mu i 44Ah sa 220A startne struje? To mi nešto malo...ali opet fabrički je izgurao 7 godina, jedino ne znam koji je proizvođač bio.
Koji biste mi od ovih modela preporučili s obzirom na opisani način upotrebe:

Exide Premium  47Ah / 450A
Exide Premium  53Ah / 540A
Varta Blue  52Ah / 470A
Fiamm Titanium Pro  44Ah / 420A
Fiamm Titanium Pro  54Ah  / 520A


zzeelljjkkoo:
Погледај и Vesna акумулаторе, мислим да они дају 40 месеци гаранције за неку серију Premium.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju