Autor Tema: Multimedija se ne gasi zapravo  (Pročitano 2766 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže PileZapočeo temu

Multimedija se ne gasi zapravo
« poslato: 27. Maj, 2024. 23:51 »
Imao sam problem da mi multimedija gubi podešavanja pri gašenju kad izvadim ključ iz brave. To sam rešio tako što sam na ISO konektoru prespojio 12v sa kontakta na stalnih 12v, ali sad kad "ugasim" multimediju ona se ne ugasi zapravo. Ekran i muzika se ugase, sve ok, ali kad je opet upalim više nema logo-a i bootovanja, nego samo nastavi gde sam je ostavio. To mi već miriši na ispražnjen akumulator. Je l ima neko rešenje za ovo? Da se multimedija ZAPRAVO ugasi, a da mi ne pogubi sva podešavanja.
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6 MPI

Van mreže hirurg

Odg: Multimedija se ne gasi zapravo
« Odgovor #1 poslato: 28. Maj, 2024. 08:19 »
Svaki radio u autu ima stalni plus za memoriju i privremeni na kontakt za rad uredjaja.ako si dobro sve spojio nemas brige. Pretpostavljam da je neki kinez upitanju. To što si pitao je isto kao npr kad bi telefon svaki put kad uzmes u ruku on se palio ispocetka. Znaci uredjaji imaju standby režim. Nijedan nema u sebi pomocnu bateriju koja ce čuvati podesavanja.

Van mreže Vladapetr

« Odgovor #2 poslato: 28. Maj, 2024. 08:36 »
Imao sam problem da mi multimedija gubi podešavanja pri gašenju kad izvadim ključ iz brave. To sam rešio tako što sam na ISO konektoru prespojio 12v sa kontakta na stalnih 12v, ali sad kad "ugasim" multimediju ona se ne ugasi zapravo. Ekran i muzika se ugase, sve ok, ali kad je opet upalim više nema logo-a i bootovanja, nego samo nastavi gde sam je ostavio. To mi već miriši na ispražnjen akumulator. Je l ima neko rešenje za ovo? Da se multimedija ZAPRAVO ugasi, a da mi ne pogubi sva podešavanja.
O kakvoj multimediji pričaš, fabričkoj ili neka Android aftermarket varijanta?
Android aftermarket sam imao u dva auta. U podešavanjima same multimedije je postojala opcija da se stavi posle koliko da se trajno isključi, nakon što ugasiš auto. To sam našao nakon što mi je ispraznila akumulator
Vidi da li tako nešto ima i kod tebe
  • Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI

« Odgovor #3 poslato: 28. Maj, 2024. 08:56 »
Aftermarket android kinez je u pitanju. Nema takvih podešavanja, sve sam gledao, bukvalno je stock android + neka njihova app za radio. Negde od juče oko 7-8 uveče sam odradio to da ima stalnu struju. Sačekaću sad još par sati i pokušati da upalim auto, ako ne izvuče akumulator onda ću smatrati da sam u potpunosti rešio problem sa čuvanjem stanica.
Interesantno je to što npr čuva google nalog na koji sam se ulogovao, aplikacije koje sam instalirao i njihova podešavanja. To čuva u svojoj samoj memoriji, zato je i tako, ali ašto nije i ovo sa stanicama i vremenom onda moglo da se reši tako
« Poslednja izmena: 28. Maj, 2024. 09:04 Pile »

Van mreže Vladapetr

« Odgovor #4 poslato: 28. Maj, 2024. 14:59 »
Ne može tako brzo da izvuče akumulator, u pozadini ne bi trebalo radi punom snagom nego je u stand by. Meni je akumulator izvukla posle nekih 7-10 dana, ne sećam se više
  • Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI

« Odgovor #5 poslato: 28. Maj, 2024. 17:58 »
Izvukla je akumulator. Vratiću kako je bilo i onda ću naći neki onaj stari radio i staviti ga u auto. Ne mogu više da mučim muku sa ovim

Van mreže hirurg

« Odgovor #6 poslato: 28. Maj, 2024. 18:00 »
Ajd uslikaj semu na radiju. I objasni sta si spajao. Tu je negdje greska.

Van mreže fobia24

« Odgovor #7 poslato: 28. Maj, 2024. 20:16 »
Meni ni jedan kinez nije radio bez greske. Ili je brljavio i zamrzavao ekran ili sat nije radio kako treba ili se resetovao. Sad da imam auto kome trebam da stavljam multimediju, ne znam sta bih uzeo a da valja.

Van mreže hirurg

« Odgovor #8 poslato: 28. Maj, 2024. 20:32 »
Koliko para toliko muzike :) ne moze za 200e da bude top nema sanse.

Na mreži oswajac

« Odgovor #9 poslato: 30. Maj, 2024. 12:21 »
Koliko para toliko muzike :) ne moze za 200e da bude top nema sanse.

A za koliko para onda?
Ima u Nisu neki servis koji ugradjuje multimediju mislim da kosta do 300ak eura.

Van mreže hirurg

« Odgovor #10 poslato: 30. Maj, 2024. 12:46 »
Mozda je ona od 100e a on prodaje za 300.

Treba mnogo podataka da bi se reklo sta je i o cemu se radi. Kao prvo koji procesor ima, radna memorija, interna memorija
Itd

Tako na osnovu cijene ne mozes nista znati

Na mreži observer

« Odgovor #11 poslato: 30. Maj, 2024. 13:10 »
Meni sem Philips ili Blaupunkt radija sa usb-konekcijom ne treba ništa :)
Preteruje se sa multimedijama, kao i sa svime ostalim a cilj je samo da nam se izvuče što više para. Ne želim da učestvujem u tome, biram tehničku zaostalost namerno :D
Čuj 300 eur za nešto što u izradi ne košta više od 40 eur. Nikada.
(navodim samo kao primer ovu cenu, koliko nas šišaju)
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži oswajac

« Odgovor #12 poslato: 30. Maj, 2024. 13:56 »
Meni multimedija ima smisla zbog navigacije jer mi prakticnije tu da gledam a ne na telefonu, eventualno jer mogu lakse da pustam muziku(pogotovo za klince) sa nekog usba, sada imam aux pa on na mobilni ali nisam isprobao jos.
Eventualno ako se multimedija lakse povezuje sa telefonom (nisam se jos bavio pvoezivanjem telefona sa postojecim sistemom u autu)
Kamere za parkiranje pa bem li ga meni sada i ne trebaju jer sam se naucio u ulici da se parkiram

Opet dati 300e za to i ako ima neki bag  pa da se nerviram jok mori