ŠKODA forumi > Motor Menjač

Problem sa DSG mjenjačem Škoda Superb 2.0

(1/6) > >>

soha93:
Pozdrav drugari 😁
Nisam se niti uspio pohvaliti sa garažom i svojim trećim Superbom, a već problemi...🫠
Radi si o Superbu 2.0 140/190, 4x4, 2019., 67000km
Danas mi se upalila lampica upozorenja i pisalo je "Mjenjač u režimu vožnje u nuždi. Daljnja vožnja moguća."
Stao sam, ugasio vozilo, ponovo upalio i nije bilo greške. Da bi se ubrzo nakon pola sata ponovo to pojavilo i vožnja je bila moguća samo u drugoj, četvrtoj i šestoj brzini.
I kako sam već bio blizu kuće, ponovo sam stao, ugasio i upalio, mjenjač opet bez ikakvih problema funkcionisao u svim brzinama.
Ono što me zanima, da li je imao neko slično ili isto iskustvo?
I šta savjetujete, da li da idem u ovlašteni ili bolje da tražim pravog stručnjaka za mjenjače?

wkobre:
Mehatronik vrlo verovatno...  :(

soha93:

--- Citat: wkobre  30. Maj, 2024. 22:40 ---Mehatronik vrlo verovatno...  :(

--- Kraj citata ---

Auuuu strasno...  🤯😣

wkobre:
Iskreno, bolje i to, nego fabrička greška kao kod mene. Ima tema na forumu, može se videti na slikama kako mi je raznešen bio menjač na 150k km. Možda ne moraš da kupiš nov mehatronik, već može neki elektroničar da odradi reparaciju, a cena varira od 100-500e. S obzirom da je relativno mlađi auto, ne verujem da je nešto nepopravljivo.
A kada greška nestane, onda ponovo rade sve brzine normalno? Koliko dugo to sve traje?

soha93:

--- Citat: wkobre  30. Maj, 2024. 23:02 ---Iskreno, bolje i to, nego fabrička greška kao kod mene. Ima tema na forumu, može se videti na slikama kako mi je raznešen bio menjač na 150k km. Možda ne moraš da kupiš nov mehatronik, već može neki elektroničar da odradi reparaciju, a cena varira od 100-500e. S obzirom da je relativno mlađi auto, ne verujem da je nešto nepopravljivo.
A kada greška nestane, onda ponovo rade sve brzine normalno? Koliko dugo to sve traje?

--- Kraj citata ---

Ta greška mi se jučer pojavila u povratku kući.
Oko 120km sam prešao, stim da se zadnjih 70km nije više uključivala greška i da je mjenjač potpuno glatko šaltao brzine od prve do sedme.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju