ŠKODA forumi > Motor Menjač
Problem sa DSG mjenjačem Škoda Superb 2.0
Kingsman:
I ja sam se čuo sa Ejubom telefonom, odmah je znao šta je u pitanju, imaju dva senzora na kvačilu za parne i neparne brzine, jedan je dotrajao, kaže pravilo oba zamjeniti, i sa rukama cijena servisa 800 EUR. Inače je poznat kao vrhunski majstor za automatske mjenjace. Ja nisam još odvezao auto, i reče mi da mogu bez vecih problema doci nazad kući, i da ga odvezem na servis. Zanimljivo da sam ga jucer vozio na kracij relaciji, i da mi se ova greska nije upalila 😅 Ali ako se to vec pocelo javljati kad tad ce senzori morati promjeniti
soha93:
--- Citat: Bingodalton 24. Nov, 2024. 09:33 ---Napisi malo vise info kolega. Koliko para je to izaslo, kako ste ustanovili da je to bilo na kraju, jel na kraju izbacio gresku,...?
Da drugi kolega nije imao isti problem, ne bi ni znali da si ti resio svoj, a to je jedna od svrha foruma. Pomoc koju su ostali pruzili i ocekuju azurnost.
Izvini ako si vec napisao negde u svojoj temi resenje, moguce da ja nisam ispratio.
Pratim dosta foruma i vidim da ljudi rese (ili mozda i ne rese) problem, ali se vise nikad ne jave. Teme bez epiloga.
--- Kraj citata ---
Naravno, red je da se tema zaključi, samo što sam ja to uradio na tuđoj objavi.
Tih dana kada sam ja rješio problem, neko od kolega je pokrenuo istu temu, samo što je tu bio Kodiaq u pitanju, i tu sam opisao sve.
Uglavnom, evo sve ponovo.
U pitanju je bio senzor položaja kvačila za neparne brzine, u funkciji je bio rikverc, druga, četvrta i šesta.
Ukoliko se senzor odmah ne zamjeni, greška se javlja sve učestalije.
Da budem iskren, majstor mi je odmah preporučio da zamjenim oba senzora, naravno ja sam zamjenio samo onaj neispravan. 😅😅
Nakon 5 mjeseci, ponovo problem, ovaj put sa rikvercom i parnim brzinama. Te je zamjenjen i drugi senzor položaja kvačila.
Cijena jednog senzora je oko 300-400€.
Eto toliko. 😁
Bingodalton:
Super. Bice korisno nekome.
Kingsman:
I kod mene sta prica kao kod Sohe, vratio sam se iz Sarajeva, vozim kuci krace relacije presao oko 60km, ne javlja mi vise gresku, iskreno samo Cekam da se ponovo upali da vozim auto kod Ejuba. I njegova preporuka je zamjena ona senzora odmah, isto kao kad se mjenjaju sijalice, zamjeni odmah u suprotnom ocekuj ponovo problem..znaci trosak oko 800 Eur, opet bolje I jeftinije nego ovo ostalo sto je navedeno..iskreno se nadam da ce to dugorocno rijesiti problem. Zanimljiva cinjenica da se ovo ne desava na dsg motorima sa 6 brzina, kazu da se oci sa 7 nisu pokazali
Kingsman:
Samo jos da dodam, pokusavao sam pronaci senzore na internetu, Ali nisam pronasao adekvatne odgovore, jbg kad covjek razmislja u pitanju je senzor koji kosta cirka 300, 400 Eur, Ali to je tako..nek je sve u tome
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju