ŠKODA forumi > Motor Menjač
1.9SDI 50kW i 1.9SDI 47kW? Razlike?
bk:
u pravu si potpuno "poslednji samuraj" je sdi.u bosni kazu da je fabija sdi jedini naslednik golfa dvojke,a njima vjeruj,oni su doktorirali na tu temu
Neba:
Evo sta kaze vikipedia:
mene interesuje razlika izmedju 1.9SDI motora od 47kW (ASY) i ovih od 50kW (AQM), da li neko zna nesto vise ?
Inace da dodam svoje iskustvo sa 1.9SDI Fabija ASY motor 47kW:
Potrosnja u "gradu" najcesce rute vidikovac -NBG i vidikovac -okretnica 31ce normalna voznja je oko 5l/100km, kad se pripazi moze da se spusti i na 4,5.
Pri 120km/h je potrosnja po BC 5l/100km. BG - Zlatibor - BG 4,1l/100km...
Da trom je poprilicno, preticanje na Ibarskoj iskljucivo u trecoj.
hakkler:
mislim da ti je glavna razlika u klipovima i njihovom hodu..tako da tih malih +8nm daje 3kw više u korist golfinja
sent from my GT-D
dusko zemun:
--- Citat: hakkler 19. Jan, 2014. 19:55 ---mislim da ti je glavna razlika u klipovima i njihovom hodu..tako da tih malih +8nm daje 3kw više u korist golfinja
sent from my GT-D
--- Kraj citata ---
upravo sam posavetovao ETKU i sledeci delovi su identicni:
glava motora i ventili
radilica,(kolenasto vratilo)
klipnjace i klipovi ...
bosch pumpa...
ta tri kilovata... bas ne znam gde su ustinuli kod fabije ...
kopam dalje po knjigama, javljam kad nesto saznam vise...
bilo kako bilo, izgleda stvarno da je ovaj motor nasledio golfa II 1.6 diesel...
djordjebg:
Mislim da je to bio najbolji izbor za Fabiju gledajuci iz ove perspektive, kostao je kao 1.4 74kw, trosi neuporedivo manje i prelazi monstruozne kilometraze.
Tdi je takodje odlican izbor, ali je razlika bila 2000 evra, generalno u to doba je dizel bio neuporedivo bollja kupovina.
Sada su se mozda stvari i promenile...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju