ŠKODA forumi > Motor Menjač
DPF regeneracija
uvozkina:
Pozdrav
polo/fabia/roomster itd.
1.4 tdi motor
kako prepoznati kad pokrene regeneraciju dok se vozi...
Imam i druge dizeli i kod njih nije bilo greske ali ovaj auto imam 4 godine i jos ne mogu da ga provalim kad pokrene regeneraciju i desava mi se da izgasim auto i kad izadjem osetim da je vrelo ispod auta i da pucketa/smrdi.Ali u autu u toku voznje nema sanse da ga provalim.
maradona:
Podigne ti obrtaje u leru, blago promeni zvuk motora, ako je automatik počne da šalta na višim obrtajima nego inače.
uvozkina:
U pitanju je roomster 1.4 manualni...ni jedan od tih parametara se ne desava.Osim sto kad izadjem iz auta je vrelo ispod auta pucketa i oseti se da smrdi.
Koby:
Skoda Karoq, 1.6 tdi, dsg, mogu prepoznati kada je regeneracija (podigne obrtaje, promijeni zvuk - bude grublji), ali ne znam kolikom brzinom voziti dok je vozilo u pokretu, te me dsg zbunjuje jer sam vrsi saltanje (ranije na manuelnom sam znao da treba npr.na 2000 obrtaja voziti u 4.brzini i toga se pridrzavao). Ako moze od nekoga mala pomoc u navedenom dijelu.
maradona:
Nemaš šta da misliš, DSG prepoznaje da se radi regeneracija, pa šalta kao u sport modu tj. drži ga u višim obrtajima. Najbolje je odraditi regeneraciju na auto-putu.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju