Autor Tema: Problem sa vučom ubrdo  (Pročitano 350 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ŚćepanZapočeo temu

Problem sa vučom ubrdo
« poslato: 23. Sep, 2024. 00:41 »
Pozdrav svima, tek sam od danas saznao za ovaj forum. Ako sam na dobrom mjestu, tražim savjet. Imam Škodu Octaviu, 2015. godište, automatik, dizel DSG 1,6. Prešla je 200000 km i mogu da kažem da je u izvanrednom stanju. Bila je je izvanrednom stanju 😀. Od skoro, počela je da gubi snagu kad je vozim ubrdo. Ne prima gas. Ravno i niz brdo nema problema. Majstori su čistili usisnu granu veoma temeljito ali nema promjene. Mijenjan je i neki ventil na turbini ali ni to nije pomoglo. Kompjuter ne prijavljuje ni jedan kvar. Ima li neko iskustvo sa sličnim kvarom da ga podijeli sa mnom. Hvala!
  • Vozi: Octavia 1,6 2015 godište; automatic dsg

Van mreže Aleksandar72

Odg: Problem sa vučom ubrdo
« Odgovor #1 poslato: 28. Sep, 2024. 11:06 »
Pozdrav,

Meni ovo vise deluje kao neki problem sa mozda regulatorom pritiska goriva ili nekom zacepljenoscu u nekom delu sistema za dovod goriva, jer kao sto kazes po ravnom i nizbrdo je sve ok....druga stvar da li ti se to isto desava i kada je pun rezervoar,ili sa manjom kolicinom goriva u tanku, gorivo pobegne na drugu stranu los protok pumpa, filter za gorivo- mozda bi on mogao biti glavni uzrok problema jer kada treba da isporuci vise pod opterecenjem on nemoze da propusti dovoljno goriva...prekontrolisi sve.

Imas i onu losiju varijantu kada ima opterecenje dize obrtaje na stiskanje gasa a ne ide=kvacilo proklizava
  • Vozi: Octavia 2.0 TDI

Na mreži predragas

« Odgovor #2 poslato: 28. Sep, 2024. 22:51 »
Imao sam ovakav problem kakav je opisao Aleksandar sa filterom goriva, na bezninu. Nije izbacivao nikakve greske, a nije mogao da se nadje uzrok. Bilo je nagadjanja oko aktuatora na turbini, ali bez dokaza. Filter je preskocen da se zameni samo na jednom servisu i tad je napravio problem, a bio je Hengst u pitanju. To je ujedno i poslednji put da ga ne menjam na redovnom servisu  Nadam se da je i kod kolege tako nesto bezazleno.
  • Vozi: Škoda Rapid 1.2tsi 2014. Elegance

Van mreže ŚćepanZapočeo temu

« Odgovor #3 poslato: 03. Okt, 2024. 11:09 »
Moj prvi majstor kod kojega održavam auto je rekao da je u pitanju izduvna grana. A pošto je to veoma skup dio, pokušao sam da rješavam problem “alternativno”. I došao do čovjeka koji mi je riješio problem tako što je na nekoliko mjesta probušio usisnu granu. Kao za kosmodisk, možda izgleda šašavo, ali ja više taj problem nemam. Napominjem da su i jedan i drugi majstor čistili veoma detaljno taj dio.
Oce li to izazvati neke druge poremećaje, ne znam ali, za sada, auto ide potpuno normalno. To je moje iskustvo.
  • Vozi: Octavia 1,6 2015 godište; automatic dsg