ŠKODA Superb > SUPERB 2024
SUPERB 4 kupovina, rok isporuke
giga545:
Dobro veče svima,
bio sam aktivan član foruma pre 4 god kada sam kupovao (službeni) Superb, pa rekoh da se aktiviram i sada kada dolazi do zamene gen 3 sa gen 4.
Samo malo poređenje, 3 gen je kupljena u style opremi sa dodatnom opremom: grejači sofersajbne, side assist i aktivno praćenje pritiska u gumama dok je standardna oprema za tadasnji style paket bila adaptivni tempo at, grejači svih sedišta i volana, alkantara sedišta, el podesiva sedišta vozača i suvozača i funkcija memorisanja sedišta za vozača, ambijentalnog osvetljenje, paket mreža u gepeku. Agregat je 2.0 TDI, 150 ks, DSG 7 stepeni menjač, felne standardne 18.Cena koja je dogovorena u septembru 2020 god je bila 30.200,00 eur sa pdv-om, auto je uzet preko ALD full operativnog lizinga mesečna rata 550 eur bez pdv-a.
Trenutno sam u pregovorima za 4 generaciju u Selection paketu, motor 1.5 TSI m-HEV, DSG 7 stepeni menjač po ceni od 38.900,00 eur sa PDV-om. Ono što je nekada bilo standard sada mora da se doplati, tako da iako je sadašnji selection paket u ravni sa prošlim style paketom on mora da se nadogradi sa sada dodatnom opremom: adaptivni tempomat koji košta 500 eur bez pdv, 120 eur grejanje volana, 350 eur doplata za 18 felne. Standardna oprema u Selection paketu podrazumeva samo grejanje prednjih sedišta, sedišta se ručno pomeraju napred-nazad i po visini, elektro je pomeranje naslona i podešavanje lumbalnog dela, naravno bez ikakve memorije, ali su dodati masažeri i ako se nevaram ona ekstenzija da se sedište produži u sedalnom delu, nema ambijentalnog osvetljenja, presvlake su tekstilne (dvobojne), nema paket mreža u gepeku, mislim da nema ni side assist i da je sada standard samo po meni bespotrebni line assist. Jedna od sitnica koja je po meni neverovatna sada za tržište Srbije je nemoguće naručiti mogućnost aktivnog praćenja pritiska u gumama, neko će reći ništa bitno, ali po meni je to izuzetno korisna informacija. I da u 3 i 4 generaciji je standard front i rear traffic alert sa prednjim i zadnjim senzorima kao i sa kamerom za vožnju unazad. Cena za full operativni lizing sada varira od 700, 720 pa čak do 750 eur bez pdv-a mesečno (još traju pregovori ; Sa raznim lizing kućama).
Iako sam razmišljao da promenim i da sa limuzine pređem na korišćenje nekog SUV modela došao sam do zaključka da je je Superb i dalje bolja opcija nego neki Sportage, Tucson ili Austral (sa benzinskim agregatima) koji mogu da se dobije u sličnom cenovnom rangu.
Mada ostaje gorak ukus da se za 4 god mnogo promenilo i da se za 26-7% povećanja cene dobija isti model sa dosta manje opreme i sa slabijim motorom.
wkobre:
Čemu onda zamena?
Cermet:
Odlično pitanje, mišljenja sam da je Superb 4 auto čije je proizvodna cena manja nego prethodinika, dosta stvari je urađeno bilo slabije, bilo namerno lošije, što zbog štednje, što zbog uspostavljanja razlike u odnosu na Passata, tako da bih morao imati baš veliki razlog da bih se odlučio za prelazak na 4.
giga545:
Istice ugovor operativnog lizinga za trenutno vozilo Dec 2024.
wkobre:
Iskreno oko lizinga ne znam apsolutno ništa, niti će mi trebati za života. To znači da pripada posle toj lizing kući, ide na licitaciju ili? Ne može do kraja da se isplati i zadrži?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju