Autor Tema: Krckanje plastika u enterijeru  (Pročitano 426 puta)

Peja i 12 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže bog_daaanZapočeo temu

Krckanje plastika u enterijeru
« poslato: 30. Nov, 2024. 13:36 »
Za pocetak da iznesem svoju problematiku, vezanu za krckanje plastika u enterijeru.

Auto je Skoda Octavia, 2018. godište, sa 150kkm na satu. Naglašavam da sam prvi vlasnik da se ne dovodi u pitanje da li je rasturan auto usled neke havarije itd-nije nikada rasturan enterijer.

Naime, pri prelasku preko neravnina, najviše iz predela kasete čujem krckanje, škripu, kao i sa leve strane na spoju mekanog dela table i cajgera za obrtaje i brzinu.

Po preporuci uzeo sam silikon sprej, prešao sve spojeve, tako da je problem sa krckanjem sa leve strane u potpunosti nestao, ali je problem kasete i dalje prisutan.

Kaseta je od plastike, a kada se zatvori takodje leže na plastiku, pa sam pokušao sundjerastom samolepljivom trakom da rešim problem. Istu sam polepio na zub na koji naleže kaseta kada se zatvori, sto je problem delimično rešilo, odnosno sada se začuje blagi krc ponekad.

Ne znam jesam li jedini koga ovo nervira, ali ranije nije bilo nikakvih zvukova, već je odjednom u poslednjih par meseci pocelo da se čuje tako na smenu po enterijeru.

Takodje, na hladnom startu i prvoj vožnji ujutru otkad je zazimilo napolju, ukrasna lajsna ispod Amundsena mi zvecka na oko 1700,1800 obrtaja (pretpostavljam da je vibracije na tim obrtajima pogadjaju), pa kada se malo razgreje nakon 2,3km prestane.

Kakva su vaša iskustva i ima li neko rešenje za problem krckanja plastika u enterijeru?
  • Vozi: Škoda Octavia Mk3 facelift, 2.0TDI 150hp DSG

Van mreže Aleksandar72

Odg: Krckanje plastika u enterijeru
« Odgovor #1 poslato: 30. Nov, 2024. 14:13 »
 :bravo: :bravo:

Ja kada kazem mom okruzenju da mi nesto krcka po autu oni me salju doktoru =)) =)),jbg i mene te stvari dovode do ludila ta sitna

krckanja koja dok provalis ODLEPIS skoro sam uspeo da resim problem krckanja u vozacevim vratima  :) :) problem bio u onom

delu gde su prekidaci za prozore.
  • Vozi: Octavia 2.0 TDI

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #2 poslato: 30. Nov, 2024. 15:08 »
Што је неко већ раније рекао, за те и сличне проблеме, решење је да појачаш музику.  :))
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

« Odgovor #3 poslato: 30. Nov, 2024. 15:27 »
:bravo: :bravo:

Ja kada kazem mom okruzenju da mi nesto krcka po autu oni me salju doktoru =)) =)),jbg i mene te stvari dovode do ludila ta sitna

krckanja koja dok provalis ODLEPIS skoro sam uspeo da resim problem krckanja u vozacevim vratima  :) :) problem bio u onom

delu gde su prekidaci za prozore.

Dobro je, nisam jedini :))

Eh da, meni na suvozacevim vratima u tom delu gde na vozacevim stoje prekidači prozora, stoji plastika koja ubija kako škripi na dodir. Pokušao sam i nju da rešim silikon sprejem medjutim i dalje škripi.

Meni je ovo prosto neverovatno, jer ne znam da li je moguće da odjednom počne da se čuje, obzirom da se ranije nije čulo apsolutno ništa.

A još mi je neverovatnije jer sam imao O2Fl koja se do svojih 300kkm kada sam je prodao nije čula ama uopšte, enterijer joj je bio savršen.

Zanima me da li je neko u celosti rešio, jer čitam po stranim forumima da je konkretno kaseta ispred suvozača kritična, da se često ljudima čuje zveketanje od nje.

« Odgovor #4 poslato: 30. Nov, 2024. 15:28 »
Што је неко већ раније рекао, за те и сличне проблеме, решење је да појачаш музику.  :))

Upravo to me i užasava, sto ne postoji rešenje problema, tj. nisam ga još uvek našao

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #5 poslato: 30. Nov, 2024. 15:29 »
Silikonski sprej daje kratkorocne rezultate. Ja sam koristio silikonsku mast koja sluzi za podmazivanje kafe aparata za tako neke stvari...

« Odgovor #6 poslato: 30. Nov, 2024. 15:31 »
Silikonski sprej daje kratkorocne rezultate. Ja sam koristio silikonsku mast koja sluzi za podmazivanje kafe aparata za tako neke stvari...

Gde si pazario silikonsku mast, i kako da je ubacim na spojeve bez da skidam elemente sa table?

Silikon sprej mi je zgodan jer sa onom cevčicom mogu da ga ubacim na sve spojeve na tabli.

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #7 poslato: 30. Nov, 2024. 15:55 »
Imas na kupujemprodajem, a narucivao sam i sa alija isto. Moras da rasklopis svaki deo koji hoces da sredis. Postoji i alat za skidanje tih plastika. Jeste nezgodan i pipav posao, ali krajnji rezultat se isplati ako ti smetaju takvi zvuci :)

Van mreže Aleksandar72

« Odgovor #8 poslato: 30. Nov, 2024. 16:06 »
Gde si pazario silikonsku mast, i kako da je ubacim na spojeve bez da skidam elemente sa table?

Silikon sprej mi je zgodan jer sa onom cevčicom mogu da ga ubacim na sve spojeve na tabli.

Silikonska mast u spreju imas na netu, potrazi  da ne pravim sada reklamu
  • Vozi: Octavia 2.0 TDI

Na mreži observer

« Odgovor #9 poslato: 03. Dec, 2024. 09:20 »
Još se nisam susro sa autom kod kog se ništa ne čuje u enterijeru.
Jedino što znam je da kod službenih daleko manje primećujem čudne zvukove :)
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži MAKS

« Odgovor #10 poslato: 03. Dec, 2024. 09:47 »
Ha ha nasmejaste me dobro. =))
Sad mi lakse. Znaci nisam jedini kome nesto krcka. E ljudi vako. Nesto je lupkalo metalni zvuk onako tuc tuc. Posle jedno dva meseca otkrih sta je. Nesto u pojasu je udaralo u metal. Nekako to sredih i sad je kao sve ok sem.... opet nesto lupka. Kad udem u levu krivinu. I sta lupka. Lupkaju lanci u kutiji koji su pricvrceni u kutiji  u gepeku.
Prema tome sto kazu neki . Pusti muziku jace i teraj. Naravno ako nije nesto problematicnije. A i to ce se pokazati.
Uzivajte u voznji vasih kocija.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

« Odgovor #11 poslato: 03. Dec, 2024. 19:24 »
Još se nisam susro sa autom kod kog se ništa ne čuje u enterijeru.
Jedino što znam je da kod službenih daleko manje primećujem čudne zvukove :)

U prošloj O2Fl se ništa nije čulo, ni nakon 300kkm na satu (tada sam je prodao pa ne znam kakvo je sada stanje). Bilo je naravno onih tvrdih plastika koje kada pritisnes zaskripe minimalno, ali ja pričam o škripi i krckanju u toku vožnje, dok se ništa ne dira.

Neverovatno mi je da je O3fl samo odjednom počela da krcka na raznim mestima nakon 150kkm, i da je toliko lošiji kvalitet u odnosu na O2fl, a mogu misliti šta će biti za 50-100kkm.

Na mreži observer

« Odgovor #12 poslato: 04. Dec, 2024. 09:32 »
Možda je malo i do mene jer ja svaki auto nakrcam "opremom" za preživljavanje. Tu su razni lekići (aspirin, alkohol/rakija), makaze za nokte, makaze za papir, makaze baštenske, igla& konac, razne vezice, štipaljke, rezervni osigurači, sijalice, punjači za mobilne, usb kablovi, booster za akumulator, kompresor pumpa, nožna pumpa, rukavice, daščica (za podmetnuti pod dizalicu ako menjaš točak na zemlji), kaldrmica komada 1 (za blokirat auto kad treba), alat za bicikl, alat za skidanje plastike, osnovni alat za svaki dan, kamp prostirka za šator, kabanica, pp aparat, parfem za auto, razne olovke, žetoni za pranje, žetoni za lidl kolica, rezervne kapice ventila, rezervna kapica vozačke brave, metlica za čišćenje snega, metlica + lopatica za čišćenje tepiha; rezervni prsluk i jakna, rezervne najlon kese, cegeri & kolica za pijacu. I još mnogo toga  :D

Spakovati sve to a da se ništa ne čuje je nemoguća misija tako da ne znam tačno koliki im je doprinos zveckanju (nije mali sigurno)
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži Peja

« Odgovor #13 poslato: juče u 16:36 »
U prošloj O2Fl se ništa nije čulo, ni nakon 300kkm na satu (tada sam je prodao pa ne znam kakvo je sada stanje). Bilo je naravno onih tvrdih plastika koje kada pritisnes zaskripe minimalno, ali ja pričam o škripi i krckanju u toku vožnje, dok se ništa ne dira.

Neverovatno mi je da je O3fl samo odjednom počela da krcka na raznim mestima nakon 150kkm, i da je toliko lošiji kvalitet u odnosu na O2fl, a mogu misliti šta će biti za 50-100kkm.
Na mom Kodiaqu bi Skoda mogla trenirati inzenjere u pronalazenju izvora krckanja, rezoniranja kao i resenja za to.
Oguglao.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD, Hyundai i20 BC3, Dacia Logan 1.4 MPI