Autor Tema: Sezor pritiska goriva  (Pročitano 112 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Niske31Započeo temu

Sezor pritiska goriva
« poslato: 30. Dec, 2024. 08:18 »
Imam problem sa boardom, priakzuje veliku potrosnju goriva, pogotovo na hladno paljenje.. Prikazuje mi cca 20-30l na 100 km, ali se nakon 10ak 20ak km voznje vrati na realnu cifru.. Takodje nisam primjetio da mi potrosnja skace, jer sa rezervoarom predjem cca 1000km zavisno od odnosa gradske-otvorene voznje.

Citao sam za neki senzor pritiska goriva, koji salje info boardu, da li je neko imao slicnih problema?

LP
  • Vozi: Skoda Octavia A6 FL 1.6 TDI 77kw 2012

Na mreži wkobre

Odg: Sezor pritiska goriva
« Odgovor #1 poslato: 30. Dec, 2024. 09:46 »
Ma to je ok. Mora kad je cold start da podigne obrtaje i potrošnju. To je samo trenutno, jer dugoročno kažeš i sam da nema razlike  bravo2
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže Fbia

« Odgovor #2 poslato: 30. Dec, 2024. 16:41 »
Ma to je ok. Mora kad je cold start da podigne obrtaje i potrošnju. To je samo trenutno, jer dugoročno kažeš i sam da nema razlike  bravo2
Tako je, sve je to normalno. Vazna je potrosnja na duze. Za proveru uvek je tu stari metod, "od cepa do cepa, од чепа до чепа"
  • Vozi: Fabia 1.0 tsi, 110 ks?

Na mreži AcoSk

« Odgovor #3 poslato: 30. Dec, 2024. 23:33 »
Racunar ne meri potrošnju preko senzora pritiska goriva, vec preko protokomera (MAF senzora). On meri kolicinu usisanog vazduha, pa kako se zna tacan odnos gorivo-vazduh, racuna koliko goriva je potroseno.
Ne postoji nikakav senzor koji meri protok goriva tj. koji bi znao koliko je goriva potrošeno.

Po hladnom vremenu pogotovu, ako ga grejes u mestu, pa onda odmah gradska voznja, je normalno da pokaze neku veliku prosečnu potrosnju. Kako se motor zagreva i kilometri odmiču ona se smanjuje.