Autor Tema: Kederi ili gume oko vrata. Kako ih zalijepiti I koja sredstva I procedura  (Pročitano 27223 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže hirurgZapočeo temu

Kao sto sama tema kaze. Imam problem sa kederom oko jednih vrata. Odlijepio se. Pokusao sam kvalitetnim silikonom al nije bilo vajde. Ima li ko kakav prijedlog ili pomoc kod ovog problema. Hvala

Послато са GT-N7100

Van mreže dulefontana

Mozda ona lepljiva traka?

Van mreže krcaerdoglija

nadji da kupish poliuretanski lepak MIPA PU 400!!!meni su preporucili u radnji i mogu ti reci da je to ujedno i lepak i zaptivac!!!ocistio sam keder i karoseriju sa nitro razredjivacem,zatim sam naneo taj lepak i zalepio keder sa papirnom trakom!i tako sam ostavio da stoji 12 sati!!nakon toga sam skinuo papirnu traku i taj keder drzi ko zavaren   ;) !!pogledaj ovde specifikaciju ali sliku ne mogu da nadjem!izgleda kao silikon samo je tuba od aluminijuma i crvene je boje i ima nacrtane automobile i na automobilima pokazuje shta sve lepi!!!   http://www.mipa.de/gb/pi/lm/PolyurethanPU400_lang.pdf
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže Neba

I meni se poceo odlepljivati keder sa suvozacevih vrata.

@krcaerdoglija Ako sam dobro rayumeo traku si koristio samo kao sredstvo koje je drzalo keder na mestu dok nije lepak uhvatio ? ???
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Kako se ponasa lak na nitro razredjivac....obzirom ds je uljana baza laka...da se nece podici lak na tom mjestu pa sam onda nista uradio

Послато са GT-N7100

Van mreže milosgranice

lak je malo jaca baza akrilna, moze da se cisti sa nitro razredjivacem bez posledica
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže krcaerdoglija

shto se tice nitro razredjivaca,ne treba sad natapati krpu nego samo ovlaz se prebrishe!!!a NEBO da,traka je sluzila da se keder ne odlepi dok lepak radi svoje(LEPI) :))  POZZ

Van mreže djordje cacak

ranije su kedere lepili sa sintelan lepkom,a i jos uvek.Mada sve industrije napreduju pa tako i izbacuju razne nove stvari.Najbitnije ti je da ocistis mesta koja ces da spojis jer ako su imalo prljava bilo koji lepak ti nece drzati.I obavezno pusti da lepak odradi koliko treba(da veze).
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Moram sacekati toplija vremena pa cu probati sa sintelon ljepilom...mada nisam vidio da to ima svugdje da se kupi...a kakbo je OHO ljepilo

Послато са GT-N7100

Van mreže krcaerdoglija

dobar je sintelan lepak ali ne za takve stvari!!!a OHO lepak tek nije za kedere!!!probaj sa poliuretanskim lepkom,veruj mi necesh se pokajati samo ako dobro odradish posao!!!

Van mreže Vlada Gusar

Savet--- namazi keder glicerinom ili cime ga vec mazes da ti se ne zalepi za vrata zbog vlage i minusa i tom prilikom ga odvojis ili pocepas jos vise, pa kad otopli kreni u akciju lepljenja.