Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Fabia
»
FABIA 1999-2007
»
Grejači zadnjeg stakla
Dole
Autor
Tema: Grejači zadnjeg stakla (Pročitano 3512 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
momcilo82
Style
Like ukupno: 1
L&K ugled:
5
Grejači zadnjeg stakla
«
poslato:
29. Jan, 2014. 17:51 »
U poređenju sa službenim Puntom, kod mene na Fabiji grejačima treba prilično duže vremena da počnu lepo da odmagljuju/odleđuju zadnje staklo. E sad, da li neko ko ima Fabiju može da iznese lično iskustvo, čisto da vidim da li sam nešto umislio ili je jednostavno grejanje tako rešeno.
Hvala
Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Kombi
nemanja_vr6
RallyeSport
Like ukupno: 2
L&K ugled:
11
Odg: Grejači zadnjeg stakla
«
Odgovor #1 poslato:
29. Jan, 2014. 18:35 »
mislim da kod mene treba 3 do 5 minuta da led krene da se otopljava sa zadnjeg stakla. dok ja ocistim sneg sa kola led na zadnjem staklu je otopljen
momcilo82
Style
L&K ugled:
5
«
Odgovor #2 poslato:
29. Jan, 2014. 18:49 »
Kod mene oko 5, manje nije sigurno. Na Puntu u roku od odmah, za minut se baš vidi koliko je odmagljeno oko grejača. Možda su veći/širi, pa zbog toga...
Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Kombi
MoonZe
RallyeSport
L&K ugled:
5
«
Odgovor #3 poslato:
31. Jan, 2014. 02:43 »
Kod mene je sigurno 2-3minuta. Nisam obraćao pažnju na vreme ,ali znam da sigurno nije 5 minuta. baš brzo krene da otapa.
Vozi: Fabia 1.4 mpi, 2003.
krcaerdoglija
Laurin&Klement
Like ukupno: 7
L&K ugled:
54
ERDOGLIJA KINGDOM
«
Odgovor #4 poslato:
14. Jan, 2015. 22:36 »
Kada vam se dogodi da grejaci zadnjeg stakla prestanu da rade nemojte se zaletati i menjati staklo.U gotovo 90% situacija ovi grejaci se mogu popraviti.Ukoliko zelite da ustedite mozete i sami popraviti grejace.Potrebno je da kada magla prekrije vase staklo ukljucite grejace i obelezite mesta na kojima magla ostaje (maglu mozete i sami izazvati parom).To su mesta gde vasi grejaci ne rade.Postoji posebna srebrna tečnost koja se nanese na mesta gde grejac ne radi. Nakon toga uklonite visak tecnosti i vasa mreza grejaca ce biti potpuna, bez linija koje ne rade.Danas sam slucajno naleteo kod drugara koji je bas sredjivao iste samo na golfu 4 a evo slike kako izgleda srabrna tecnost.
Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
Like ukupno: 58
L&K ugled:
72
AS Petrović
«
Odgovor #5 poslato:
14. Jan, 2015. 23:00 »
Totalno je neisplativa kupovina tečnog srebra za 2-3 (pa i više) prekinute linije, jer bočica od 3 grama košta ~15 evra a ne iskoristi se praktično ništa od toga
Meni su uzeli 500 din u Glass servisu za 10ak prekinutih crta na starom Pežou pre 5 godina.
Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X
krcaerdoglija
Laurin&Klement
Like ukupno: 7
L&K ugled:
54
ERDOGLIJA KINGDOM
«
Odgovor #6 poslato:
14. Jan, 2015. 23:06 »
jes skupa,ali kad mozes da pozajmis od nekoga onda je ok!!
Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000
Beli82
Laurin&Klement
Like ukupno: 0
L&K ugled:
13
Putting the laughter back into manslaughter
«
Odgovor #7 poslato:
14. Jan, 2015. 23:07 »
Negde sam skoro čitao članak o iznenadnom pucanju zadnje šoferšajbne (šoferka iznenada pukne i raspe se u komadiće) i da uzrok može biti između ostalog i popravka grejača, s tim što se to odnosi na popravke vrućim lemljenjem. Ovo takoreći hladno lemljenje je mnogo bolje rešenje ali je pitanje koliko je trajno.
Što se tiče vremena zagrevanja zadnjeg grejača, i ja potvrđujem da je na Fabiji definitivno dosta sporiji grejač nego recimo kod Punta mk2. Može biti da je to i urađeno ciljano kako bi se postepeno smanjivala temperaturna razlika tj. kako se i grejač i staklo ne bi izlagali nagloj promeni temperature.
Sent from my Smederevac na drva.
edit: Trebali bi prekontrolisati i relej grejača jer verovatno on ne isključi na vreme i grejač se pregreje, pa će vam se problem ponavljati ako to ne rešite.
Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
Like ukupno: 58
L&K ugled:
72
AS Petrović
«
Odgovor #8 poslato:
14. Jan, 2015. 23:25 »
@krca
@beli
Hoće da pukne kada se zagreje staklo, mada još nisam čuo da neko tako radi
Što se tiče hladnog lemljenja (tečno srebro), samo da staklo tu ne bude masno i sve super. Kad nekom popravljam grejače, očistim staklo brake cleanerom (jer njega uvek imam pri ruci, a i najbolje skida masnoću), zamaskiram oko linije krep trakom i pustim tečno srebro vrlo tanko, i ne može da ne uspe
Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X
Beli82
Laurin&Klement
L&K ugled:
13
Putting the laughter back into manslaughter
«
Odgovor #9 poslato:
14. Jan, 2015. 23:31 »
@Mihajloalasp: U članku se navodi da šoferka može pući sama od sebe i razleteti se u komadiće zbog više faktora, ali jedan od najčešćih je to što je vrućim lemljenjem tj primenom velike temperature na mali deo stakla struktura stakla promenjena pa tu nastaje tačka pucanja prilikom temperaturnih razlika leti i zimi ili usled udarca kamenčića ili eventualno grada na taj oslabljeni deo stakla.
Sent from my Smederevac na drva.
Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.
djordje cacak
Laurin&Klement
L&K ugled:
13
«
Odgovor #10 poslato:
15. Jan, 2015. 09:19 »
Ovo mi je novo da cujem da se popravka vrsi toplim lemljenjem.
Imas setove za reparaciju na bazi tecnog srebra ili idi u glas servis ali vidi kolika ti je linija prekida jer oni ranije nisu radili duze linije prekida.
Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god
Apatinac
Laurin&Klement
L&K ugled:
18
u
«
Odgovor #11 poslato:
29. Apr, 2015. 21:47 »
narode nabavio sam tecnost za popravku grejaca a kad dolazim ne leto dao bi pa da imate ako nekome zatreba da popravi grejac
Vozi: Octavia II 1,6 tdi
Gore